Könnyű és vékony lett a Huawei MatePad Pro 11 táblagép

0

A Huawei előrukkolt egy vadonatúj táblagéppel, amely a MatePad Pro 11 nevet viseli. A tablet belsejében verziótól függően Snapdragon 888 vagy 870 lapkakészlet teljesít szolgálatot, a megjelenítője pedig egy 11 hüvelykes, 120 Hz-es AMOLED konstrukció.

A kínai gyártó az újdonságot úgy hirdeti, mint a világ legvékonyabb és legkönnyebb 11 hüvelykes táblagépét, mivel az mindössze 5,9 mm vastag és csupán 449 grammot nyom.

Azt azért érdemes hozzátenni, hogy a tavaly bemutatott iPad Pro 11 szintén 5,9 mm-es keresztmetszettel bír, ráadásul akadnak olyan nagyobb méretű Samsung tabletek, amelyek még ennél is vékonyabbak. Az viszont tuti, hogy a 449 grammos súly példátlan ebben a méretkategóriában.

A MatePad Pro 11 megjelenítője tehát 11 colos képátlóval rendelkezik, a képfrissítési rátája 120 Hz, a felbontás 2560 x 1600 pixel, egyébiránt pedig egy 10 bites OLED panelről van szó, amely még TÜV Rheinland minősítéssel is büszkélkedhet. A kijelző takarásában vagy Snapdragon 888 vagy Snapdragon 870 processzor teljesít szolgálatot, az előbbi 5, az utóbbi pedig egy 7 nanométeres gyártási eljárással készülő konstrukció.

A chipset hűtését háromdimenziós grafén és gőzkamra igyekszik biztosítani. A processzor mellé 8 vagy 12 GB operatív memória kerül, ami pedig a belső tárhelyet illeti, 128, 256 és 512 GB-os konfigurációk közül lehet majd választani. A táblagépet meg lehet majd venni 4G modemmel is, támogatott továbbá a Wi-Fi 6, a Bluetooth 5.2 AAC és LDAC kodekkel, a készüléken lévő USB-C csatlakozó pedig 3.1 Gen 1 szabványú.

A táblagép hátoldalán duál kamerakészlet található, amely áll egy 13 megapixeles elsődleges modulból, valamint egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű egységből. Az előlapi kamera pedig egy 16 megapixeles megoldás, a megjelenítő bal felső sarkában lévő kivágás ad neki otthont (fektetett nézetben).

A tablet már gyárilag Harmony OS 3.0 operációs rendszert futtat, amelynek részét képezi néhány hasznos fejlesztés. Az egyik a Kártyamappa, amely lehetővé teszi, hogy widgetcsoportokat halmozzunk egymásra, de újra lett tervezve a multitaszking felület is. Egyszerre lehet futtatni két applikációt egymás mellett, illetve további kettőt lebegő módban, vagyis az újdonság kiváló eszköz lehet egy kis produktivitáshoz is.

Persze az sem gond, ha valaki csak szórakozni akar, a gyártói ígéret szerint a MatePad Pro 11 filmszerű hangélménnyel kecsegtet a beépített 6 hangszórójával, ebben van két magas és összesen négy mélysugárzó. A táblagép belsejében 8300 mah kapacitású akkumulátor található, amely elviekben elég méretes ahhoz, hogy biztosítson akár 11,5 órányi videólejátszást helyi tárolású forrásból.

Az a modell, amelyet Snapdragon 888 lapkakészlet hajt, legfeljebb 66 wattos gyorstöltéssel letölthető, viszont a készülék dobozában csupán egy 40 wattos adapter lesz. A Snapdragon 870 chippel szerelt verzió pedig legfeljebb 40 wattal lesz táplálható, a mellékelt töltő maximuma pedig 22,5 watt.

A MatePad Pro 11 úgynevezett aranyfekete árnyalatban pompázik, a készülék színe attól függően változik, hogy milyen szögből esik rá a fény. A hátlap egyébként matt felületű, így kevésbé maradnak meg rajta az ujjlenyomatok, és a kopás sem lesz olyan látványos.

A tablet mellé ajánlanak néhány kiegészítőt is, köztük egy megújult Huawei M-Pencil tollat, amely az ígéret szerint jobb fogással és simább írási élménnyel kecsegtet. Van még billentyűzetes tok is, amelyben a tollnak is akad hely. A klaviatúrás tok ráadásul egy beépített antennával is rendelkezik, amely a gyártó szerint Wi-Fi jelerősítő gyanánt is képes funkcionálni. Ezt a frankó kis tokot hozzá fogják csomagolni bizonyos verziókhoz, de lesznek olyan konfigurációk, amelyekhez külön kell majd megvásárolni.

A jó hír az, hogy ezt a készüléket nem fogják bent tartani a kínai határokon belül, a Huawei MatePad Pro 11 globálisan is meg fog jelenni. A helyiek azonban mindenképpen valamivel olcsóbban juthatnak hozzá, nekik egy 8/128 GB-os alap variáns 481 eurónak megfelelő jüant fog kóstálni, a legfullosabb 12/512 GB-os változat pedig 1126 euróval egyenértékű jüanba fog kerülni, mondjuk ez a kiadás nem lesz nemzetközileg elérhető. A globális értékesítés kezdetét egyelőre még nem pontosították.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid