Több nagy gyártó is hazudik az androidos felhasználóknak

0

Egy friss tanulmány szerint több androidos gyártó is megtéveszti a felhasználóit, mikor azt állítják, hogy a készülékük már megkapta a legújabb biztonsági frissítéseket, és ezt még a legnagyobb cégek is eljátsszák.

Egy biztonsági cég, a német Security Labs kutatói vizsgálódtak, és olyan neves gyártók mobiljait nézték meg, mint például a Samsung, a HTC, a Google, a Motorola, a ZTE és a TCL. Két évig elemezték az adott telefonok kódjait, és ezekből több is lebukott, ugyanis a szoftver szerint bár naprakész volt a rendszer, a kódban látszott, hogy hiányzik egy vagy több biztonsági frissítés.

Összesen 1200 telefon firmware-jét tanulmányozták, és ahogy az lenne szokott, néhány esetben súlyos hiányosságokat fedeztek fel. A Sony és Samsung mobilok általában jól szerepeltek, mivel ezeknél maximum egy biztonsági frissítés hiányzott, ám pl. a Xiaomi, a Nokia vagy a OnePlus esetében volt, hogy 3 frissítéssel is le volt maradva az adott telefon. Néhány cégnél, mint a HTC, a Huawei, az LG, a Motorola, és kisebb gyártók estében pedig olyan is előfordult, hogy négynél több biztonsági frissítés hiányzott, ami azért már komoly aggályokat vethet fel.

A Google-t is megkérdezték a dologgal kapcsolatban, és szerintük ennek az lehet az oka, hogy nem minden mobil hitelesített, és ezekre más biztonsági előírások vonatkoznak, ráadásul ha a készülék nem támogatja az adott funkciót, akkor alapból nem kapja meg az ezzel kapcsolatos biztonsági frissítést.

Az egész dologban csak az a furcsa, hogy ha hiányzik néhány biztonsági csomag a mobilról, akkor annak szoftvere miért állítja az ellenkezőjét.

Forrás: DigitalTrends24.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid