Sokak szerint az 5G terjeszti a koronavírust, adótornyokat gyújtottak fel emiatt

0

Egyelőre arra sincs semmilyen hitelt érdemlő bizonyíték, hogy az 5G rákot vagy bármilyen más betegséget okozna, az összeesküvés-elméleteket azonban folyamatosan gyártják, és egyeseknek még a koronavírus terjedését is sikerült kapcsolatba hozni az új generációs hálózatokkal.

Úgy tűnik, hogy az Egyesült Királyságban fajult el leginkább a helyzet, itt ugyanis elég komoly tábora van az 5G-t ellenzőknek. Közülük sokan úgy vélik, hogy a COVID-19 járvány is emiatt terjed ilyen gyorsan. Rengetegen osztottak meg olyan álhíreket, amelyek szerint a vírus valójában mesterségesen előállított részecskékből áll, és az 5G frekvenciával irányítják ezeket. Persze ennél jóval bonyolultabb elméletek vannak, amelyek hihetetlen sebességgel terjednek a Facebookon. Ez csak egy poszt a sok közül:

Odáig fajult a dolog, hogy néhány fanatikus hálózati mérnököket zaklatott és adótornyokat gyújtott fel. Erre az ország egyik kormányzati hivatala is felhívta a figyelmet, és azt is leszögezték, hogy “az 5G nem gyorsítja a koronavírus terjedését”.

Az első eset Birminghamban volt, ahol egy 20 méteres tornyot gyújtottak fel. Erről videót is készítettek az elkövetők, amelyet megosztottak különféle 5G ellenes Facebook-csoportokban, hogy másokat is hasonló cselekedetre buzdítsanak.

A videót a Facebook azóta eltávolította, ám a következő esetre sem kellett sokat várni. Gyújtogatók egy másik adótornyot is megrongáltak Merseyside-ban, amelynek több fontos része is sérült, köztük a vezérlőpanel. A hírek szerint ezeken kívül Liverpoolban is hasonló történt.

Egyébként korábban is okoztak már gondokat a fanatikus összeesküvéselmélet-hívők, többször előfordult, hogy a mobilszolgáltatók munkásait zaklatták.

Forrás: BBC, via AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid