Sonim XP7 – masszív strapatelefon Androiddal

0

A durva körülmények közé szánt telefonjairól ismert Sonim leleplezte az XP7-et, ami jelenleg a legelpusztíthatatlanabb Android 4.4-es készülék. A mobil másik különlegessége a beépített LTE modem, ami lehetővé teszi a villámgyors 4G hálózatokon való száguldozást. 

Ezt a készüléket arra tervezték, hogy a legmostohább körülmények között is hűségesen szolgálja tulajdonosát. Ütésállósága magasan a katonai szabványok felé lett igazítva, IP68 minősítése pedig azt jelenti, hogy több, mint fél órát képes elviselni a víz alatt két méter mélységben. A mobil teljesen ellenálló a sárral, homokkal, és porral szemben, és képes elviselni a legextrémebb hőmérsékleti körülményeket, legyen szó hidegről vagy forróságról.

Sonim XP7 2

A specifikációkat tekintve az XP7 középkategóriás hardverrel van felszerelve: Qualcomm Snapdragon 400 négy darab 1.2 GHz-es maggal, 1 GB RAM és 16 GB belső tárhely. A vezeték nélküli kapcsolódásoknak szinte minden módját ismeri a telefon, élen az LTE támogatással.

A 4 hüvelykes kijelző felbontása 800×480-as, a megjelenítő kesztyűben is kezelhető, és magas fényerővel bír. Hátlapi kamerája 8 megapixeles, az előlapi 1 megapixeles szenzor pedig bőven elegendő lehet videotelefonáláshoz. A mobilban lévő hangszóró 19 mm-es és 103dB kibocsátására képes.

Ami a legfontosabb: az okostelefont egy 4800 mAh-s, tabletek között is elismerésre méltó akksi látja el energiával. A gyártó ígérete szerint 1000 óra készenlétre és 40 órányi beszélgetésre számíthatunk a méretes teleptől. 137 x 72.1 x 20.8 mm-es dimenzióival és 290 grammos tömegével az XP7 nemigen szállhat versenybe az év legkarcsúbb telefonja díjért, de ez nem is célja.

A mobil 2015 márciusától lesz kapható 579 dolláros áron, ami magában foglal egy vízálló Bluetooth headset-et és 3 év garanciát, ami érvényes fizikai sérülésekre is.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid