A Sony elárulta, miért kell sokat várni az Android frissítésekre

0

A Google már kiadta az új Android 9.0-t a Pixel mobilokra, ám más készülékek esetében akár egy örökkévalóságba is telhet, mire eljut rájuk a friss rendszer. A Sony persze egész gyors szokott lenni, és már lehet is tudni, hogy mely mobiljaira jön az új frissítés, ennek ellenére igyekeztek elmagyarázni, hogy miért is kell annyit várni.

A japán gyártó még tavaly dobta össze az alábbi infógrafikát, ami most újra aktuálissá vált. Ez a szoftverek útját mutatja be a Google-től egészen a felhasználókig, ami egy sokkal összetettebb folyamat, mint azt sokan gondolják, megvan tehát az oka a lassúságnak.

Most nem írnám le magyarul a teljes folyamatot, de a lényeg, hogy a rengeteg fejlesztés és tesztelés után még különböző certifikációs eljárásokon is át kell esnie minden szoftvernek. Ha pedig szolgáltatófüggő egy készülék, az még inkább megbonyolítja és lassítja a folyamatot, hiszen a szolgáltatónak is jóvá kell hagynia a frissítést.

Mindehhez vegyük hozzá, hogy rengetegféle androidos készülék van, és azoknak is különböző régiókba szánt változataik, tehát egyáltalán nem meglepő, hogy nem megy annyira gördülékenyen a folyamat, mint az iPhone-ok esetében, ahol egy zárt rendszerről van szó, és minden az Apple kezében összpontosul.

Forrás: Sony

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid