A Sony elárulta, miért nem voltak eddig olyan jók a telefonjaik kamerái

0

A legjobb mobilos kamerák Sony szenzorokat használnak, ám eddig rejtély volt, hogy miért maradnak el a japán vállalat saját telefonjai fotózás terén a konkurenciától, amikor ennyire jó érzékelőket gyártanak. A több éves talánynak most maga a Sony vetett véget.

A Sony-nak hatalmas tapasztalata van a kameraszenzorok gyártásában, a legtöbb okostelefonban az ő megoldásuk teljesít szolgálatot, a saját mobiljaik azonban mégsem tudnak kiemelkedni ezen a téren. Adam Marsh, a Sony globális marketingrészlegének vezetője nemrég egy interjúban árulta el ennek az okát, ami nem más, mint a vállalaton belüli ellentétek.

Éveken keresztül ment a rivalizálás a mobilos részleg és az Alpha tükör nélküli kamerákat fejlesztő divízió között. Utóbbi sokszor nem adott át bizonyos újításokat, technológiákat, mert nem akarták, hogy a telefonokba is olyan megoldások kerüljenek, mint a több százezres, vagy akár milliós fényképezőgépekbe.

A Sony nem szerette volna, hogy az egyébként is hanyatló mobilos részleg keresztbe tegyen a kameráik sikerének azzal, hogy sokan inkább mobilt vesznek egy profi fényképező helyett. Persze ez egy rettentően rossz hozzáállás, amit mára a vállalat is beismert. A kamerás részleg korábbi vezetője, Kimio Maki nemrég a mobilos divízió élére került, és most már sokkal jobban együtt dolgozik az Alpha és az Xperia csapat.

Ez a szemléletváltás már a nemrég bemutatott Sony Xperia 1-re is hatással volt, így remélhetőleg ez már felveszi majd a versenyt a Samsung, a Huawei vagy éppen az Apple mobilos kameráival.

Forrás, via XperiaBlog 

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid