A Sony is megindította az Android 11 frissítéseket Európában

0

Ha valaki esetleg nem tudott volna róla, az elmúlt hetekben megindult a Sony Xperia 1 II Android 11 frissítése, ám eleinte csak Tajvanon lehetett hozzáférni az új rendszerhez. Most viszont végre az öreg kontinensre is eljutott az update, ami még naprakészebbé teszi a japánok zászlóshajóját.

A Reddit fórumon számoltak be arról a felhasználók, hogy elérhető lett számukra a frissítés, visszajelzések érkeznek többek között Franciaországból és az Egyesült Királyságból is. A Sony ígéretet tett arra, hogy a telefonra még az idei év vége előtt elérhetővé teszik az új rendszert, és úgy látszik, be is tudták tartani ezt.

Sony Xperia 1 II

A Vodafone UK ügyfelei számára az 58.1.A.0.926 verzió érkezik, ami nem teljesen azonos a tajvani változattal, utóbbi az 58.1.A.0.921 build számot viseli. Ugyanakkor a francia felhasználók is a 921-es verziót kapják. Összességében véve a letöltendő adat nagyjából 985 és 991 MB közötti mérettel bír, és OTA-n keresztül érhető el a telefonokra. Ha nálad még nem jelent meg az új rendszert, akkor érdemes türelemmel várni, valószínűleg belátható időn belül te is frissíteni tudsz majd.

Az alap Android 11-es újításokon kívül is egy rakat új funkció és lehetőség került a frissítésbe. Példának okáért a Cinema Pro applikáció lehetővé teszi a 4K HDR 120 fps videók készítését, a Photo Pro alkalmazás pedig egy új MR Mode üzemmóddal gazdagodik, ami lehetővé teszi a sűrűn használt beállítások könnyű mentését és használatát. Kapunk továbbá 5G+4G duál SIM támogatást, személyre szabható energiatakarékossági opciókat, képernyőrögzítést az értesítési sávon, illetve az is klassz, hogy immáron a Wi-Fi és a hotspot is használható egyszerre, kvázi jelismétlőt varázsolva az okostelefonból.

Végül íme a Sony teljes Android 11-es frissítési ütemterve:

  • Xperia 1 II: 2020. decembertől
  • Xperia 5 II: 2021. januártól
  • Xperia 10 II: 2021. januártól
  • Xperia 1: 2021. februártól
  • Xperia 5: 2021. februártól

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid