Annyira kevés mobilt adott el a Sony 2020 elején, hogy az még őket is meglepte

0

Kijött a Sony legújabb negyedéves jelentése, ami 2020 első három hónapjára vonatkozik, és bár összességében jól teljesített a vállalat, a mobilos eladások rekord mélységbe zuhantak.

Kapaszkodjatok meg, a Sony az elmúlt negyedévben mindössze 400.000 darab okostelefont szállított le. Ennyire rossz eredményre még ők sem számítottak, a pesszimista becslésük is 700.000 darab volt korábban erre az időszakra. Összehasonlításképpen a Samsung ugyanennyi idő alatt 58 millió mobilt adott el, a Huawei 49 milliót, és a Xiaomi is közel 30 milliót.

Az alábbi diagramon a Sony korábbi negyedévei láthatók egészen 2010-ig visszamenően, azóta nem volt ilyen gyenge eredménye a vállalat mobilos részlegének.

Ha a teljes éveket nézzük, akkor is óriási a visszaesés. 2019-ben összesen 3,2 millió Sony telefon fogyott, ami durván fele a 2018-as évnek, és negyede a 2017-esnek.

Egyelőre sajnos semmi jele nincs annak, hogy magához térne a Sony mobilos üzletága. Már csak az a kérdés, hogy meddig csökkenhetnek még az eladások.

Via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid