Sony Xperia Z4v – megérkezett a gyártó első QHD-s mobilja

1

A japánba szánt Xperia Z4, és a készülék nemzetközi verziója, a Z3+ után újabb Sony csúcsmodell érkezett. Az Xperia Z4v nem teljesen egyezik meg a már említett mobilokkal, történt néhány érdekes változtatás.

A Sony Xperia Z4v, mint ahogy a nevéből is sejthető, egy Verzion exkluzív modell, azaz csak az amerikai szolgáltató kínálatában jelenik majd meg. A készülék nem olyan karcsú, mint a sima Z4 (6.9 mm helyett 8.6 mm), és valamivel nehezebb is, de sajnos csak minimálisan nőtt az akksi kapacitása, 2930 mAh-ról 3000 mAh-ra. Az viszont mindenképpen jó hír, hogy a Z4-gyel és a Z3+-szal ellentétben a Z4v már támogatja a gyorsöltést, ami egész pontosan a Qualcomm által kifejlesztett Quick Charge 2.0 technológiát jelenti.

Sony-Xperia-Z4v-1

A legérdekesebb változtatás a felbontás terén történt, hiszen az 5.2 colos készülék pixelszámát QHD-re (2560×1440) növelték, és így az Xperia Z4v a Sony első mobilja, ami túllépi a Full HD-t. Ez egyébként már csak azért is meglepő, mert korábban arról szóltak a hírek, hogy a Sony egyelőre fölöslegesnek tartja az ilyen hatalmas felbontást. A pixelsűrűség egyébként így 564 ppi-re nőtt, azaz a japán gyártó eddigi legélesebb kijelzőjéről beszélünk.

Sony-Xperia-Z4v-2

A többi részlet nem változott, azaz maradt a 8 magos Snapdragon 810-es proci, a 3 GB RAM, valamint a 32 GB-os bővíthető tárhely. A kamerák továbbra is 20.7 és 5 megapixelesek, és természetesen még mindig élvezhetjük a por- és vízállóság (IP68) előnyeit.

Verizon Wireless

 

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid