Több gyártó is reagált a legújabb iPhone-botrányra

14

Az Apple nemrég hivatalosan is elismerte, hogy az akkumulátorok amortizációja miatt frissítésekkel csökkenti a régebbi iPhone-ok teljesítményét, és az ügyből hatalmas botrány lett. Sorra indulnak a perek az almás gyártó ellen, a konkurencia pedig igyekszik elhatárolódni ettől a gyakorlattól.

Elsőként a HTC és a Motorola erősítette meg, hogy ők nem veszik vissza a processzor teljesítményét a régebbi készülékeiken, majd a PhoneArena megkeresésére a Samsung és az LG is reagált.

LG:

“Sose tettünk ilyet, és nem is fogunk! Fontos nekünk, hogy mit gondolnak rólunk a vásárlóink.”

A Samsung kiemelte, hogy a termékminőség mindig is az egyik fő prioritás volt náluk, és hogy nagy figyelmet fordítanak az akkumulátorok hosszú élettartamára és biztonságára. A CPU teljesítményét pedig nem csökkentik frissítésekkel egyik mobiljuknál sem.

Egyébként az Apple nemrég nyílt levélben kért bocsánatot a felhasználóktól. Azt írják, hogy nem volt céljuk a felhasználói élmény csökkentése az említett gyakorlattal, és a visszajelzések többnyire pozitívak voltak ezen frissítések után. Kiemelték, hogy sosem tettek olyat, és nem is fognak, ami csökkentené egy Apple termék élettartamát.

A gyártó leginkább kommunikációs problémának látja a kialakult botrányt, ezért jövőre ki fognak adni egy olyan iOS frissítést, amely jobb rálátást biztosít majd az iPhone-ok akkumulátorának állapotára, és így egyértelműen látni fogják a felhasználók, hogy a telep egészsége miként befolyásolja a teljesítményt. Az aksi cseréjével egyébként megszüntethető a processzor korlátozása, és a gyártó az okozott kellemetlenségek miatt úgy döntött, hogy jelentősen csökkenti az iPhone 6, illetve az újabb modellek esetében az aksicsere árát (79 dollárról 29 dollárra).

Via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid