Szigorít a Google, kevesebb lesz az elavult app a Play Áruházban

1

A Google a fejlesztői blogján jelentette be, hogy 2018-tól kezdve szigorúbb feltételeknek kell majd megfelelni az alkalmazásoknak a Play Áruházban.

Az új elvárás lényege röviden az, hogy a jövőben olyan alkalmazások kerülhetnek be a Play Áruházba, amelyek az aktuális Android főverzióhoz képest legfeljebb egy évvel korábbi rendszerhez íródtak. Ez ráadásul nem csak az új appokra, hanem a frissítésekre is vonatkozik majd.

A Google az új verziókhoz új API-t is készít, ami egy programozási interfész a fejlesztők számára. A cél az, hogy az alkalmazások a lehető legfrissebb technológiai és biztonsági megoldásokat használják, hogy elkerüljék az elavult, vagy adott esetben akár kártékony programokat.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy például az Android P megjelenése utána a fejlesztők csak olyan applikációkat tehetnek közzé a Play Áruházban, ami legalább az Android 8.0 (API 26) megoldásait használja. Régebbi API-k alapján készült appokat pedig már nem fognak engedélyezni. Persze ez a kompatibilitásra nem vonatkozik, hiszen attól, hogy egy program egy friss szoftverre készült, még működhet a régebbi verziókon is.

Az új alkalmazások feltöltésére 2018 augusztusától vonatkozik majd a szabályozás, a frissítésekre pedig 2018 novemberétől kezdik alkalmazni a szigorúbb elbírálást.

Azokat az appokat, amelyek régebbi rendszerre készültek, és nem frissülnek, sajnos nem érinti a változás, az újabb Android verziókon viszont ezek már nem fognak működni, így nem okozhatnak majd gondot.

Via AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid