Spektrométert kaphat a Samsung Galaxy S11

0

Egyre nehezebb dolguk van a telefongyártóknak, hiszen nem egyszerű olyan újításokkal előállni, amikre korábban nem volt példa. A Samsung azonban készül egy igen érdekes fejlesztéssel, a hírek szerint ugyanis spektrométer kerülhet a következő csúcsmodellbe.

A LetsGoDigital rátalált néhány dokumentumra, amelyek szerint a Samsung egy spektrométert építene mobilokba, és akár már a következő zászlóshajóba bekerülhet az újítás. Egy igen sokoldalú szenzorról van szó, ami infravörös fényt bocsájt ki, és különböző anyagok, tárgyak kémiai összetételéről ad információkat.

A spektrométer egy rakat dologra alkalmas, pótolhatja a pulzusmérőt és a véroxigénszint-mérőt, de akár vércukorszintet is meg lehet vele állapítani. Továbbá használhatjuk majd ételek frissességének, összetételének, cukortartalmának megállapítására, a bőr víztartalmának mérésére, stb. A lehetőségek szinte korlátlanok, csak a fejlesztők kreativitásán múlik, hogy mi mindenre lesz jó.

Mindenképpen egy ígéretes újításról van tehát szó, és ez csak egy lesz a számos hátlapi érzékelő közül. A kamerák terén is komoly fejlődés várható, számítunk 5x-ös optikai zoomra egy periszkópos megoldás révén, a fő szenzor felbontása pedig akár 108 MP is lehet.

Csak egy koncepció

Persze mindez egyelőre csak pletyka, így nem árt némi fenntartással kezelni az olvasottakat, az viszont már most látszik, hogy egy nagyon érdekes, és rengeteg újítást hozó mobil lehet a Galaxy S11 (vagy amilyen néven jön majd a következő Samsung zászlóshajó).

Forrás, via TechRadar

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid