Kötelező lesz az Android 10 a később érkező androidos mobilokra

0

Kikerültek a Google friss követelményei az Android-licenccel rendelkező telefonokhoz, és ezekben arról is szó esik, hogy már nem sokáig fognak tanúsítványt adni azoknak a mobiloknak, amelyeken nem a legfrissebb verzió, vagyis az Android 10 fut.

A Huawei tiltása miatt az utóbbi hetekben-hónapokban sokszor esett szó a GMS-ről, ami a Google mobilos szolgáltatásait jelenti (Google Mobile Services). Ez tartalmazza többek között a Play Áruházat is, és csak akkor kerülhet fel egy mobilra, ha az megkapja a keresőóriás jóváhagyását egy certifikációs eljárás során.

Ahhoz, hogy egy készülék engedélyt kapjon a Google-től, számos feltételnek kell megfelelnie, és nemrég frissítették ezt a listát. Az egyik új elem, hogy 2020. január 31-e után csak olyan okostelefon kaphat Android-licencet, amelyen Android 10 fut, vagyis nem jöhet több Android 9.0-s készülék Play Áruházzal. (Ez tehát az újonnan érkező modellekre vonatkozik.)

A már meglévő készülékek Android 9.0-s szoftverfrissítéseit pedig az Android R (valószínűleg Android 11) érkezéséig hagyják majd jóvá, ami minden bizonnyal 2020 augusztusában lesz.

Forrás: XDA

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid