Strapatablettel és strapatelefonnal rukkolt elő az Archos

0

Mindenki az MWC bejelentéseit figyeli, pedig a rendezvényen kívül is történnek, avagy történtek izgalmas dolgok. Az Archos például strapabíró eszközöket villantott az aktív, mozgalmas életet élők számára, akik tabletet és okostelefont is választhatnak társul a megnövelt kihívásokhoz. 

Azt gyorsan le kell szögezni, hogy az Archos 101 Saphir hardveres téren nem egy csúcsmodell. 10.1 colos HD kijelzője van, belül MediaTek lapkakészlet dolgozik négymagos processzorral, mindössze 1 GB RAM-mal megtámogatva. A telep már kellemesen méretes – 6000 milliamperóra -, de ami igazán vonzóvá teheti a készüléket, az a leeséseknek, illetve a víznek ellenálló burkolat.

A táblagép az IP68 szabvány szerint áll ellen a víznek és a szemcsés anyagok káros hatásának. Az ütésálló házat az Archos leányvállalata, a témában jártas Logic Instruments tervezte. A szerkezet júniustól lesz kapható, a várható árakat illetve az elérhetőséget később fedik fel.

Egyébként nem olyan régen az Archos bemutatott egy strapatelefont is, az 50 Saphir elnevezésű készüléket. Hardveresen ez már kicsit komolyabb: 5 colos HD kijelző, MT6737 lapka (négymagos processzor), 2 GB RAM és 16 GB-os bővíthető tárhely jellemzi.

A hátlapi kamera felbontása 13 megapixel, de ami igazán meggyőző, az az akkumulátorkapacitás: 5000 milliamperórányi energiát képes tárolni a mobilba szerelt telep. Az okostelefonon Android 6.0 Marshmallow rendszer fut, és szintén ütésálló, vízálló házat kapott.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid