Strapateszten járt a Nokia 8

0

A múltban a Nokia telefonok többek között arról voltak híresek, hogy pokolian jól bírták a strapát, így adott a kérdés: vajon a most visszatért Nokia mobiljai mennyire ellenállóak a behatásokkal szemben? Szerencsére itt van Zack Nelson a válasszal, aki kímélet nélkül letesztel minden okostelefont, és most legutóbb a Nokia 8 készüléket tette próbára.

Szerintem Zacket és a csatornáját már nem kell bemutatni, a JerryRigEverything a YouTube egyik legfontosabb forrása ha okostelefonokról, illetve azok tartósságáról van szó. A videós ezúttal is könyörtelen volt, karcolt, csikart és égetett. A próbatételt, valamint az eredményeket egy felvétel formájában közé is tette, amit itt egyébként lentebb megnézhettek.

Amikor karcolásokról van szó, a Gorilla Glass 5 üveg pontosan úgy teljesít, ahogyan azt elvárhatjuk tőle, hatalmas nagy fordulatok és meglepetések nincsenek. A kijelző nem különösebben díjazza ha öngyújtóval megperzselik, 10 másodperc után az érintett képpontok teljesen elfeketednek, de mivel egy LCD panelről van szó, kis idő múlva ismét funkcionálni kezdenek.

A hátlap teljes egészében alumíniumból készült ami azt jelenti, hogy egy penge könnyen megkarcolja, viszont az elsődleges kamerákat üveg oltalmazza, így azok mérföldekkel jobban bírják a strapát ha csikarásról van szó, mint a műanyagból készült megoldások.

A Nokia 8 6000-es szériájú alumíniumból készült, ami már korábban botrányosan elhíresült, hiszen az Apple ezt használta fel az iPhone 6 gyártásához. A BendGate fiaskó miatt a cupertinói vállalat kénytelen volt 7000-es alumíniumra váltani, mivel méregdrága okostelefonjai kisebb erőbehatás után is elhajlottak, ami fölöttébb ciki egy prémium eszköztől. És mégis lássatok csodát: a Nokia 8 nem hajlandó olyan könnyen elhajlani, sőt egyáltalán nem, hiába készült ugyanabból az ötvözetből, mint a botrányhős Apple telefon. Összegezve: a finnek csúcskészüléke talán nem ér fel a 3310-hez tartósság terén, azonban a teszt alapján szégyenkeznie sem kell.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid