Számos Honor felhasználó kiakadt, mert nem frissül tovább a gyártó egyik népszerű telefonja

0

Sajnos nemrég hivatalosan is megerősítették, hogy a tavalyi Honor Play már nem kap Android 10/EMUI 10 frissítést, annak ellenére, hogy egy egészen komoly felszereltségű telefonról van szó.

A Honor Play tavaly nyáron jelent meg, azaz alig múlt egy éves, és ugyanaz a Kirin 970 hajtja, ami Huawei P20 Pro-t is, mégpedig 4 vagy 6 GB RAM mellett. Ez a hardver aligha nevezhető még elavultnak, ám sajnos a gyártó szerint mégsem elég jó a készülék ahhoz, hogy megkapja az új frissítést.

A Honor szerint hardveres limitációk miatt nem frissül tovább a Honor Play, holott nagyon hasonló felszereltségű mobilok (Honor 10, Honor View 10, Huawei P20 széria) megkapják az Android 10-et. Érhető módon rengeteg felhasználó kiakadt a gyártó döntésén, akik tavaly beruháztak egy akkor még igen jónak számító felsőkategóriás mobilra.

Facebook

Facebookon és Twitteren is sok az elégedetlen hang, számos felhasználó írja, hogy nem vesz többet Honor telefont emiatt.

Twitter

A Honor Play egyébként Android 8.1-gyel mutatkozott be 2018 júliusában, és egyetlen nagy verziófrissítést kapott Android 9.0-ra, ami egyben az utolsó is. Kisebb javítások és biztonsági frissítések persze továbbra is lesznek, nem ér véget teljesen a készülék támogatása, de így is elég nagy csalódás, hogy az Android 10-re épülő EMUI 10-ből már nem kapnak a tulajdonosok. Persze van még egy minimális esély, hogy a gyártó meggondolja magát, de túlzottan nem érdemes reménykedni.

Honor Play

Via Huawei Central

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid