Szárnyal az 5G mobilok piaca – ezek a gyártók teljesítenek a legjobban

0

A Strategy Analytics egy elismert piackutató cég, amely most közzétette a globális 5G kompatibilis okostelefonokat érintő eladási adatokat. A vizsgált időszak 2021 első negyedéve, vagyis a január, február és március hónapok. Az elemzésből nem csupán az derült ki, hogy szárnyal az 5G mobilok értékesítése, hanem az is, hogy mely gyártók teljesítettek a legjobban az említett időintervallum alatt.

A növekedés a gyártók körében nem meglepő módon óriási volt a vizsgált időszak alatt. A jelentés szerint az idei év első három hónapjában összesen 133,9 millió olyan készüléket értékesítettek, ami támogatja az új generációs telekommunikációs hálózatokat. Ez a mennyiség 458 százalékkal több, mint tavaly ugyanekkor, amikor mindössze 24 millió 5G modemmel felszerelt készüléket adtak el globálisan.

Az élen az Apple jár, a cég három hónap alatt 40,4 millió 5G képes iPhone-nak talált új gazdát, pedig tavaly ilyenkor az almás gyártó kínálatában még egyetlen 5G kompatibilis készülék sem volt. A második helyen az Oppo, a harmadikon a Vivo áll, őket követi a Samsung és a Xiaomi. Érdekesség, hogy egy évvel korábban még a Samsung vezette az 5G-s piacot 34,6%-os részesedéssel, de azóta sokat erősödtek a konkurensek.

Az összesített listán sajnos már nem szerepel a Huawei, a vállalat a Kína és az Egyesült Államok között zajló kereskedelmi háború áldozatává vált. Helyét az 5G-piacon hazai kihívók vették át, az Oppo, a Vivo, valamint a Xiaomi, amelyek részben a kieső konkurens miatt szerezhettek ilyen előkelő helyezést ezen a listán.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid