Négy kamerával jön a Huawei új telefonja

0

A korábban a TENAA oldalán felbukkanó, Mate 10-nek hitt Huawei készülék igazából a G10 lesz, és a telefon nem kevesebb, mint négy kamerát állít majd csatasorba a minőségi képrögzítés érdekében. A hazájában Maimang 6 néven forgalomba kerülő mobil szeptember 22-én fog debütálni.

A G szériás Huawei telefonokat Kínán belül Maimang-nak nevezik, tavaly a G9 Plus az ázsiai ország határain belül mint Maimang 5 került forgalomba. Innen ki lehet következtetni, hogy a vadonatúj készülék, vagyis a Maimang 6 nálunk valószínűleg G10 vagy G10 Plus néven lesz kapható. Ez a választás egybe is cseng a többi fontosabb idei modell számával, gondoljunk csak a P10 vagy a Mate 10 mobilokra.

A kínai vállalat közzétett egy hivatalos teaser fotót, ami egyúttal meghívó a telefon szeptember 22-ei bemutatójára. Bár csak a körvonalait látni, a megjelenítő 18:9 képaránnyal fog bírni, az idei év trendjeinek megfelelően. Így ezek szerint ez a mobil lesz az első olyan Huawei készülék ami a kérdéses kijelző kiépítéssel fog bírni, majd aztán őt követi a Mate 10 október 16-án. Egyébként nemrég néhány sajtókép is kiszivárgott az újdonságról, így már ismert a dizájnja is.

A Maimang 6 kijelzője 5.9 hüvelykes lesz 1080×2160 képpontos felbontással. A hátlapot 16+2 megapixeles duál kamerakészlettel, míg az előlapot egy 13+2 megapixeles, szintén duál kiépítésű képrögzítő apparátussal vértezik fel a kínai mérnökök.

Egy jelenleg ismeretlen nyolcmagos processzor duruzsol majd a telefon burkolata alatt, amelyet 4 GB RAM segít, a belső tárhely kapacitása pedig 64 GB lesz, de ha van rá igény, utóbbi bármikor bővíthető. Az akkumulátorról úgy tudni, hogy 3240 milliamperórás lesz.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid