Szétcsúsztatható billentyűzetes 5G mobil van készülőben

0

Ahogyan szép lassan emlékké fakul a fizikai gombokkal ellátott okostelefonok emléke, ahogyan eltűnik a piacról a BlakcBerry márka, egyre furábbnak hat egy olyan készülékről írni, ami az érintőképernyő mellett gombos gépelési élményt is kínál. Pedig vannak még gyártók, amelyek hisznek ebben a koncepcióban, és nem akarják elengedni azt. Pontosan egy ilyen csapat áll az Astro Slide 5G Tranformer mögött is, ami a világ első szétcsúsztatható klaviatúrával hódító 5G-s mobilja lehet.

Ha könnyektől csorduló lelki szemeid előtt feltűnik a Nokia E7, az nem a véletlen műve, mivel cikkünk főszereplője sokban merít abból a formatervi kialakításból, ami a régmúlt ezen készülékét sikerre vitte. A mobil egy teljes QWERTY billentyűzetet kapott, amit a ház alsó feléből lehet megidézni, amennyiben szükségünk lenne a fizikai gombokon való gépelés komfortjára és sebességére.

Én személy szerint gyorsabban írok érintőképernyőn, köszönhetően a különböző virtuális billentyűzetek autokorrekt lehetőségeinek, de el tudom hinni, hogy akadnak az olvasók között is olyanok, akik visszasírják ezt az érát, a fizikai gombokat, nos, ez a mobil többek között nekik is szól.

A múltat idéző külalak alatt egy elég ütős vas zakatol, a MediaTek Dimensity 1000L chipset teljesítményben és tudásban is megközelíti a jelenlegi csúcskategóriát, és természetesen 5G modem is van benne.

A megjelenítő 6,53 colos, egyelőre ismeretlen felbontással és képaránnyal, az elsődleges képrögzítő egység 48 megapixeles, a burkolat alatt pedig egy 4000 mAh kapacitású aksi tartalékolja a működéshez szükséges energiát.

A billentyűzet rendelkezik háttérvilágítással, és a készítők két USB-C porttal is felvértezték művüket, amiről nem maradt le a fülhallgató kimenet sem. Az Astro Slide 5G Tranformer Android 10-et futtat, de létezik egy multiboot verzió is, amin Linuxot is indíthatunk, amennyiben szükségét érezzük. Az operatív memória kapacitása 6 GB, míg a belső tárhely 128 GB-os, tehát valószínűsíthető, vagy a mindennapos irodai feladatokban nem hagyna bennünket cserben a készülék.

A mobil jelenleg közösségi finanszírozás keretein belül keresi azokat, akik hajlandóak lennének mögé állni megvalósulásának. A támogatók 40%-os kedvezményt kapnak a készülék árából, ami majd 820 euró lesz, ha elindul a forgalmazás. A tervet egyébként sikeresen túlteljesítették a készítők, akiknek már több, mint háromszor annyi pénz folyt be a támogatóktól, mint amennyire eredetileg szükségük lett volna. Ha érdekelnek a további részletek, esetleg te is szívesen támogatnád az alkotókat, kattints erre a linkre!

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid