Szinte észrevétlenül frissülnek majd az Android készülékek

7

Sok újítást hoz magával az Android N, ezekről már jó néhányszor beszámoltunk, a legutóbbi Google I/O fejlesztői konferencián azonban elhangzott egy olyan fejlesztés, ami nagyon leegyszerűsíti majd a frissítések menetét.

Jelenleg sem túl nehézkes az Android készülékek szoftverfrissítése, főleg ha OTA-n keresztül tesszük ezt meg. Ha a rendszer magáról nem jelez, akkor rákeresünk a frissítési lehetőségre, letöltjük az új szoftvert, átolvassuk az újítások listáját, majd jöhet a telepítés és az újraindítás. A Google azonban kitalált egy ennél is egyszerűbb és zökkenőmentesebb metódust.

Android-N-Developer-Preview-Xperia-Z3

Az Android N egy olyan frissítési lehetőséget kínál, ami teljesen automatikusan megy végbe. A letöltés és a telepítés is a háttérben történik meg, észrevétlenül, majd jelez a rendszer, hogy csináljunk egy újraindítást, és ezután már az új szoftver indul.

Ehhez két partícióra van szükség. Az egyiken fut az aktuális szoftver, és amint elérhető egy frissítés, az a háttérben automatikusan települ a másik partícióra. Újraindítás után pedig már ez lesz aktív, így valóban zökkenőmentes a folyamat. Értelemszerűen minden frissítésnél váltja egymást a két partíció.

Van azonban egy rossz hírünk: Ez a módszer a jelenlegi készülékekkel valószínűleg akkor sem fog működni, ha megkapják az új Androidot, ugyanis nincs meg a szükséges két partíció. A már gyárilag Android N-nel érkező eszközöknél azonban minden bizonnyal elérhető lesz ez az egyszerűbb frissítési lehetőség.

via GSMArena, AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid