Oldalsó ujjlenyomat-olvasóval jön a Meizu új mobilja

1

Január 17-én érkezik a Meizu következő dobása, ami az M6s nevet fogja viselni. A készülék az első lesz a vadonatúj Mblu márkajelzés alatt, ami lényegében a korábbi Blue Charm termékcsaládból szerveződő különálló almárkát takarja. A kínaiak Mblu S6 néven kapják majd a telefont, egyéb piacokon pedig M6s-ként kerül forgalomba, ami a kellemes hardveres jellemzők mellett egy nem megszokott formatervi újítással is büszkélkedhet. 

A szóban forgó telefon átment a TENAA tanúsítványi procedúráján, amelynek köszönhetően mi is jobban megismerkedhetünk ezzel a középkategóriás, ám több prémium jellemzővel rendelkező készülékkel. A Meizu első olyan mobilja ez, amelynek a megjelenítője 18:9 képaránnyal bír, a képátló 5.7 hüvelyk, a felbontás viszont csupán 1440×720. Samsung Exynos 7872 lapkakészlet végzi a számításokat a burkolat alatt, a grafikus gyorsításért egy Mali-G71 GPU felel, a rendszermemória 3 GB-os, a belső tárhely pedig 32 GB.

Az akkumulátor kapacitása 3000 milliamperóra, ami támogatja a 18W-os gyorstöltést. A kamerákról egyelőre nem tudni semmit, de szemlátomást nem lesz duál megoldás egyik oldalon sem. Ami viszont tény, hogy az ujjlenyomat-olvasó egy nem annyira konvencionális helyre kerül, a hátlap helyett a jobb oldalon foglal helyet, a bekapcsológomb alatt. Látunk már ilyet más márkájú okosmobilon, de azért mégsem egy széles körben elterjedt kialakításról beszélünk.

A telefon szemből egyébként hasonlít valamelyest a Xiaomi Redmi 5-re, ami ráadásul megegyező kijelző jellemzőkkel rendelkezik. Nem meglepő módon a Meizu M6s valami hasonló árfekvésben kerülhet a boltokba, kb 154 dolláros áron lehet majd beszerezni.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid