Takee 1 – 3D kijelzős mobil meglepően jó áron

3

Bár már nem számít akkora újdonságnak a 3D, mint mondjuk 5 éve, de a telefonok esetében még nem igazán terjedt el ez a technológia. Voltak próbálkozások, de ezek sajnos nem hozták a várt képminőséget. A Takee 1 azonban nagyon ígéretesnek tűnik, ráadásul meglepően olcsó is.

A mobil egy 5.5 colos, Full HD felontású IPS kijelzővel érkezik, azaz kifejezetten éles, szép képet kapunk. A gyártó úgy hirdeti a készüléket, hogy ez a világ első holografikus telefonja, de ez inkább csak marketingszöveg, egy szemüveg nélküli 3D-s kijelzőről van inkább szó. A térhatást egyébként úgy éri el a gyártó, hogy az előlapi kamera mindkét szemünk helyzetét követi.

takee-1-3d

A tapasztalatok alapján remekül működik a 3D-s megjelenítés a mobilon (ez a tesztvideókon sajnos nem jön át), és van hozzá bőven tartalom is. Nézhetünk térhatású filmeket, képeket, és spéci játékok is vannak a készülékhez.

takee-1-dijak

A Takee 1 egyébként az év elején tűnt fel először, és több nagy díjat is besepert. A telefon megkapta többek között az IFA 2015 innovációs díját, valamint az iF dizájn díját.

takee-1-02

Külön említést érdemel a prémium kivitel, hiszen a Takee 1 váza és kerete masszív alumíniumból készült, ez ráadásul nem megy a cserélhető akksi rovására, hiszen a hátlap leszedhető. Az előlapot pedig Gorilla Glass 3 borítás védi a fizikai behatásoktól.

takee-1-01

A mobilt a MediaTek 8 magos, 2.0 GHz-es MTK6592 Turbo processzora hajtja 2 GB RAM és 32 GB belső tárhely társaságában. Ez utóbbira szükség is lesz, ha sok 3D-s tartalmat akarunk a készüléken tárolni, de ha elfogyna a hely, akkor van lehetőségünk memóriakártyás bővítésre. Kapunk dual SIM foglalatot is, de amikor az egyiken hívást bonyolítunk, addig a másik lekapcsolódik a hálózatról (dual standby).

takee-1-03

A hátlapon egy 13 megapixeles, f/2.0-s Sony szenzort találunk, az előlapra pedig egy 5 megapixeles szelfikamera került. A készüléket egy 2500 mAh-s akksi látja el energiával, ami valószínűleg egy átlagos, 1 napos üzemidőre simán elég. Jelenleg sajnos még csak Android 4.2.2 fut a mobilon, de a gyártó megígérte a Lollipop frissítést.

A Takee 1 mindössze 35 ezer Ft-ba kerül a TinyDeal weboldalán, ahol fekete és fehér színben is elérhető. A fekete modell most ráadásul az EU raktárban (Németország) is van készleten, minimálisan drágábban, cserébe nem kell ÁFÁ-t és vámot fizetnünk, és a szállítás is megvan pár nap alatt. Ehhez a “Shipping from:” résznél a “Germany” opciót kell választani.

Használnál 3D-s mobilt?

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid