Tarolt AnTuTuban az új Snapdragon csúcslapka

0

Hamarosan debütál a Qualcomm soron következő csúcskategóriás lapkakészlete, ám a bemutató előtt még számtalan tesztelési eljárásnak alávetik az új hardvert. Az egyik legegyértelműbb választás az AnTuTu nevű benchmark alkalmazás, amelyben a Snapdragon 888 utódja, aminek még nem tudjuk biztosan a nevét, nemrégiben 1 millió feletti pontszámot gurított.

A vélhetően Snapdragon 8 Gen 1 néven érkező lapkakészlet pontszámát egy kínai blogger szúrta ki a tesztalkalmazás adatbázisában, az eredményt egyelőre még az AnTuTu csapata sem kommentálta. A jelenlegi Snapdragon 888 processzorral hajtott készülék legfeljebb 800 ezres értékeket képes produkálni, úgyhogy számszerűsítve is komoly előrelépésre számíthatunk teljesítmény tekintetében.

Mielőtt véget ér 2021, akár négy különböző Snapdragon 8 Gen 1 lapkával szerelt okostelefon bejelentésére is számíthatunk: a Xiaomi 12 mellett az egyik befutó a Motorola Moto Edge 30 Ultra lehet, egyesek szerint még a OnePlus 10 Pro is leleplezésre kerülhet az idén, habár a januári bemutató sokkal valószínűbb, aztán ott van még az iQOO is, aminek állítólag szintén van egy csúcsmobil a tarsolyában. A chipset hivatalos leleplezése egyébként november 30-án lesz, a rendezvényen pedig számíthatunk a lapkát elsőként felhasználó partnerek megjelenésére is, ha más nem, egy rövid cameo erejéig.

Visszatérve erre a benchmark eredményre, azt nem tudjuk, hogy milyen eszközön futtatták az AnTuTu alkalmazást. A Lenovo termékmenedzsere azt nyilatkozta, hogy ez még véletlenül sem a Motorola zászlóshajója volt, most ez vagy igaz, vagy nem akarnak idő előtt leleplezni semmit. Az is előfordulhat, hogy egy a Qualcomm által kifejezetten az ilyen tesztelésekre összedobott, kereskedelmi forgalomba sohasem kerülő prototípus volt, ami ezt az 1 millió feletti eredményt összehozta.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Android berkeken belül nem a Snapdragon lapkakészlete volt az első, ami összehozott egy ilyen óriási pontszámot. A Dimensity 9000, ami megszerezte a legelső 4 nanométeres lapka titulusát, még ha nem hivatalosan is, de korábban már megtette ezt.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid