Tavalyi csúcslapkával támad az Oppo Find X3 Neo

0

Az Oppo nem csupán felsőkategóriás zászlóhajókat mutatott be a minap, hanem valamivel megfizethetőbb ajánlatokkal is előrukkolt a Find X3 Lite, illetve a Find X3 Neo a képében. Utóbbi különlegességét az adja, hogy a tavalyi csúcsmobilok belsejében szolgáló Qualcomm Snapdragon 865 lapkakészlet hajtja. Lássuk az újdonságokat!

Oppo Find X3 Neo

Az Oppo Find X3 Neo megjelenítője 6,5 colos képátlóval, Full HD+ felbontással, valamint az AMOLED panelekre jellemző gyönyörű színekkel igyekszik kényeztetni szemeinket, amelyek vélhetően sokkal később fáradnak el a 90 Hz-es képfrissítés miatt. A képernyő HDR10 tanúsítvánnyal rendelkezik, a bal felső sarkába pedig fúrtak egy lyukat, itt foglal helyet a 32 megapixeles előlapi kamera. A jövendőbeli tulajdonost az ujjlenyomata alapján azonosító biometrikus szenzor szintén a kijelző takarásában foglal helyet.

A mobil a bevezetőben már említett Snapdragon 865 chipsetből nyeri az erejét, amely mellé 12 GB RAM, valamint 256 GB nem bővíthető háttértár került az összeszerelés során. Az okostelefon hátoldalán összesen négy kameramodul található, amelyek közül a főszerepet ugyanaz az 50 megapixeles Sony IMX766 szenzor kapta, ami a Find X3 csúcsmodellek hátlapján is szolgálatot teljesít. Az optikai képstabilizátorral felvértezett képrögzítő egység egy 16 megapixeles ultraszéles látószögű, egy 13 megapixeles telefotó, valamint egy 2 megapixeles mélységérzékelő kamerával osztozik a helyen. A hátlap Oppo Glow kivitelt kapott, amelynek textúrája igyekszik majd a lehető legkevesebb ujjlenyomatot és piszkot gyűjteni.

Az Oppo Find X3 Neo energiaellátását egy 4500 mAh kapacitású akkumulátorra bízta gyártó, amely támogatja a 65 wattos SuperVOOC 2.0 gyorstöltést. A szoftveres oldalt Android 11 alapokra épített Color OS 11.1 rendszer reprezentálja. A mobil kapható lesz fekete és ezüst árnyalatokban, megközelítőleg 975 dolláros (~297 500 Ft) áron, a forgalmazás április 14-én indul.

Oppo Find X3 Lite

Az Oppo Find X3 Lite burkolata alá végül a Snapdragon 765G chipsetet választotta a kínai gyártó, a processzort 8 GB RAM, valamint 128 GB háttértár egészíti ki, ami szintén nem bővíthető. Az AMOLED megjelenítő 6,4 colos, képfrissítése 90 Hz-es, a felbontása pedig szintén Full HD+. Az ujjlenyomat-olvasó ezúttal is a képernyő rejtekében foglal helyet.

A mobil hátoldalán egy 64 megapixeles elsődleges képrögzítő egységre lehetünk figyelmesek, ami egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint két egyenként 2 megapixeles kamera szomszédságában foglal helyet. Utóbbiak esetében a szokásos marketing érzékelőkről van szó, az egyik makró képeket készít, a másik pedig mélységet érzékel.

Az Oppo Find X3 Lite belsejében 4300 mAh kapacitású akkumulátor található, ami szintén támogatja a 65 wattos SuperVOOC 2.0 gyorstöltési technológiát, akárcsak prémium társai. Az egész szériában az X3 Lite az egyetlen, amin tiszteletét teszi a fülhallgató kimenet.

Az újdonság ezüst, fekete és kék árnyalatokban lesz elérhető a vásárlóközönség számára, amelynek tagjai 560 dolláros, vagyis nagyjából 178 000 forintos áron juthatnak majd a készülékhez Kínában. Nemzetközi forgalmazásról egyelőre nincs hír.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid