Teljesen átalakítja a csoportokat a Facebook

0

A Facebook-csoportokat rengetegen használják, ezért a vállalat úgy gondolta, hogy itt az ideje a megújulásnak. Teljesen új dizájnt és számos új funkciót kapnak a csoportok az elkövetkezendő hónapokban, és a végeredmény sokban hasonlíthat a mostanában igen népszerű Discord apphoz.

A Meta számos új funkciót jelentett be a csoportok számára, köztük egy új oldalsávot. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy jobban irányíthassák a csoportok tartalmát – a kedvenc csoportokat a tetejére tűzhetik, megtalálhatják a kapcsolódó csoportokat, értesítést kaphatnak az új bejegyzésekről, stb.

A Facebook csoportok csatornákat is kapnak – kisebb, személyre szabottabb tereket a csoportokon belül. Háromféle csatorna lesz:

  • chat (közösségi szöveges csevegő)
  • hang (közösségi beszélgetés, amibe bármikor be lehet csatlakozni)
  • feed (normál posztok, bejegyzések)

Az első gyakorlatilag egy közös chat a csoport tagjai számára, itt gyorsabban választ kaphatsz, ha kérdésed van, illetve kötetlenebbül is el lehet beszélgetni szöveges formában. A hangcsatornák funkció nagyon hasonlít ahhoz, amit a Discord csinál a hangos csevegésekkel. A felhasználók képesek lesznek “lazán be- és kiugrani a hangos beszélgetésekbe valós időben”. Végül a feed-csatornák segítségével a Facebook-felhasználók strukturáltabb módon juthatnak majd információkhoz bizonyos témákról.

Ezek a változások jelenleg tesztelési fázisban vannak, de várhatóan a Meta az elkövetkező hónapokban szélesebb körben is be fogja vezetni őket.

Forrás: Facebook

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid