Teljesen megújul a Facebook Messenger

1

A Facebook Messenger eddig egy viszonylag egyszerű alkalmazásnak számított, amit leginkább üzenetküldésre, csevegésre használtunk. A közösségi oldalnak azonban teljesen más tervei vannak az applikációval, rengeteg új funkciót zsúfolnának bele.

A nemrég megtartott F8 fejlesztői konferencián maga Mark Zuckerberg beszélt arról, hogy egy multifunkciós platformmá alakítják a Messengert, ami azt jelenti, hogy lehetővé teszik, hogy külső fejlesztők különböző bővítményeket írjanak hozzá. Az egész úgy nézne ki, mint a Mozilla vagy Chrome böngészők esetében, amikhez rengeteg plugin tölthető le, mindenféle extra funkciókat kínálva.

facebook-bovitmenyek

A projekt már javában zajlik, eddig 40 Messenger-plugin készült el. Ezek még ingyenesek, de lesznek fizetős kiegészítők is.

facebook-bovitmenyek-1

Ezzel együtt folyik egy másik fejlesztés is, aminek révén nagyon egyszerűen küldhetünk majd pénz az ismerőseinknek a Facebook Messengeren keresztül. Az amerikai felhasználók számára már most is elérhető ez a funkció, de később természetesen más országokra is ki fogják terjeszteni. Egyébként erről nemrég részletesebben is beszámoltunk.

facebook-for-business

A konferencián bejelentésre került a Businesses on Messenger applikáció is, ami szintén az üzenetküldőn belül lesz elérhető, és lehetővé teszi majd, hogy a felhasználók és a cégek egyszerűen kommunikálhassanak egymással. Ez jól jöhet majd például akkor, ha egy webshopból rendelünk valamit, és el akarjuk érni az ügyfélszolgálatot, de persze sok egyéb dologra is használható lesz.

facebook-for-business-1

A Facebook tehát egy rakat dolgot sűrít a Messengerbe, ami a későbbiekben már nem csak egy egyszerű üzenetküldőként fog funkcionálni. Mindezek fényében pedig már teljesen érthető, hogy korábban miért erőltették ránk a különálló Messenger alkalmazás telepítését.

Mit szólsz a változásokhoz?

forrás: hvg.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid