Teljesen megújulhatnak a Sony telefonok, az Xperia márka pedig eltűnhet

0

Úgy néz ki, hogy nagy megújulás előtt áll a Sony, a vállalat állítólag dobni fogja az Xperia márkanevet, és ezzel együtt frissíti a telefonos kínálatát. Arról azonban szó sincs, hogy kilépnének a mobilpiacról, sőt, talán egy nagyobb visszatérésre készül a gyártó.

A Sony az elmúlt időszakban nem teljesített túl jól a telefonos piacon, a legutóbbi adatok szerint 0,35% körüli a részesedésük világszerte, és a 14. helyen állnak a rangsorban, épphogy megelőzve az ASUS-t, és kicsit lemaradva a HMD Globaltól. A japán vállalat tehát jó ideje nincs már a legnagyobbak között, ugyanakkor az LG-vel ellentétben továbbra is ragaszkodnak az okostelefonokhoz, nem kívánnak kilépni a piacról, sőt, egy elég komoly újítással készülnek.

Egy friss jelentés szerint a Sony 2025-ben tervezi bevezetni a kijelző alá épített láthatatlan kamerát, ami állítólag egy új generációs megoldás lesz, és nem jár majd akkora minőségromlással, mint a jelenleg elérhető technológiák. Ezzel a vállalat 2 évvel megelőzheti az Apple-t, az iPhone-okban ugyanis 2027-ben jelenhet meg hasonló.

A kijelző alá épített kamerának köszönhetően vékonyabb lehet majd a megjelenítő körüli káva, és így dizájn tekintetében is meg fognak újulni a Sony telefonok. A szögletes forma persze maradhat (erről egyelőre nincs hír), de a képernyő/előlap arány jelentősen nőni fog.

Ez az újítás egy jó alkalom lesz arra, hogy az elnevezések is változzanak. A jelentés szerint a Sony 2025-től elhagyhatja az Xperia márkanevet, és egy másik névadási sémát kezdhetnek.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid