Képeken a ZUK csúcsmobilja, a Z1

0

A ZUK nevű márka Magyarországon elsősorban mint járműgyártó lehet ismerős, azonban itt a Napidroidnál telefonokkal foglalkozunk, ezért most a Lenovo új leányvállalatának első készülékéről lesz szó. Ez a ZUK Z1, amely meglátogatta a TENAA (kínai telekommunikációs hivatal) illetékeseit, ezáltal több kép is napvilágra került a mobilról.

A fotókon látszik, hogy a korábban is pletykált UTouch nevű funkció és az ujjlenyomat-olvasó szenzor egy szögletes Home gombban kapott helyet az előlapon. A UTouch képes arra, hogy a lezárt képernyőnél egy egyszerű felfelé irányuló húzással feloldjuk a telefont.

ZUK-Z1-TENAA

Kiderült továbbá, hogy a hátlapot egy 2.5D-s üveg borítja, valamint a TENAA is megerősítette a régóta pletykált USB Type-C csatlakozót.

ZUK-Z1-TENAA 2

A telefon további specifikációi sajnos nem derültek ki a TENAA által, azonban egy másik weboldal kiszivárogtatta a készülék egyes részleteit. Eszerint a Z1-ben egy Snapdragon 808-as processzor fog ketyegni, amellyel pl. az LG G4-ben is találkozhatunk. RAM-ból 3 GB-ot kapunk, a belső tárhely 64 GB-os lesz, de a ZUK Z1 legnagyobb előnye mégis a hatalmas, 4100 mAh-es akkumulátor lehet.

A hivatalos bejelentésre még biztosan várnunk kell néhány hetet, bár van egy olyan érzésem, hogy a telefon célközönsége nem az európai felhasználók lesznek.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu egyik legújabb és legfiatalabb szerkesztője.

NapiDroid