Tesztelték a Google legómobilját

0

Az utóbbi időben viszonylag keveset lehetett hallani a Project Ara néven futó fejlesztésről, ami a Google legómobilját takarja. Most azonban két tesztprogram adatbázisában is feltűnt a készülék.

A Project Ara egyik prototípusa szinte egyszerre tűnt fel a GFXBench és a Geekbench weboldalán, így több fontos részletre is fény derült.

project-ara-geekproject-ara-gfx

A kiírt kijelzőméret (13.8 col) minden bizonnyal tévedés, ez gyakran előfordul a GFXBench esetében, a Full HD felbontás viszont teljesen reálisnak tűnik. Az is kiderült, hogy a Snapdragon 810 hajtja a mobilt, mégpedig 3 GB RAM társaságában. A rendszer természetesen Android 6.0, a kamerák pedig 0.3 és 5 megapixelesek, bár érdekes módon az előlapit írja nagyobbnak a tesztprogram.

ara3

Maga a specifikáció egyébként nem is annyira lényeges, hiszen egyelőre csak egy prototípusról van szó, ráadásul az egész projektnek pont az a lényege, hogy igény szerint cserélhetjük a különböző modulokat, legyen az a kijelző, a kamera, vagy éppen a processzor. Az viszont kiderült, hogy a Google továbbra is komolyan gondolja a fejlesztést, és talán már nem is kell sokat várni, hogy az első ilyen készülék megjelenjen a kereskedelmi forgalomban.

forrás: GFXBench, Geekbench

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid