Tesztelték az LG G5 vízállóságát

0

Az április elején forgalmazásba került, és Jason Stathammel reklámozott LG G5 egy szép, és minden ízében modern csúcskategóriás okostelefon számos erénnyel. A készülék hivatalosan nem vízálló, ám egy friss videótesztből kiderül, a telefon egész jól bírja az említett közeget. 

Hajlítgatós, nyomorgatós strapateszt már volt a mobil főszereplésével, egy új rövidfilm azonban a vízzel szembeni ellenálló képességét vesézi ki. A telefont ebbe a helyes kis kék lavórba helyezi a videó készítője, amiben szemre 10-15 centiméternyi víz nehezedik rá. A cserélhető akkus masina meglepően jól bírja a gyűrődést, két percet is vígan ellubickol az edény alján, és a funkciói közül semmi nem szenved maradandó károsodást, legalábbis látszólag.

A filmező kihúzza az akkumulátort, és azon is látható nyomai vannak a víznek, illetve a hangszórók sem szólnak tökéletesen, amíg el nem tűnik belőlük a nedvesség, tehát a folyadék bejut a ház belsejébe is.

Hiába klassz az, amit ezeken a képsorokon láthatunk, mint egykori szervizmunkatárs semmiképpen sem javasolnám, hogy a készüléket használók a sorsot kísértsék. Inkább örüljünk annak, hogy a mobil egy esetleges mosdókagylóba, vagy netán WC-be pottyanás esetén jó eséllyel működőképes marad, ha gyorsan reagálunk a helyzetre.

Egyébként ha bármilyen mobilba víz kerül, akkor utána érdemes egy ultrahangos tisztításnak alávetni a készüléket, ezzel ugyanis megelőzhető az oxidáció. Erről bővebben a SmartClinic weboldalán olvashatsz.

forrás: Youtube

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid