Tesztelték a Huawei Pura 70 mobilok hardverét

0

A Huawei nemrég bejelentette a Pura 70 szériát, ám az okostelefonokat hajtó lapkakészlettel kapcsolatban nem árult el konkrét részleteket. A korai benchmark eredményeknek köszönhetően azonban tudhatjuk, hogy a készülékek belsejében egy új, Kirin 9010 elnevezésű chipset teljesít szolgálatot, amely 8 magos CPU kiépítéssel bír, de a többszálas számítás támogatásának köszönhetően az alkalmazások ezt 12 magnak azonosították.

A hyperthreading technológia egyáltalán nem számít újdonságnak a mobil lapkakészletek világában, hiszen a Taishan magok már egy ideje támogatják ezt, és igazából a Kirin 9000 chipsetekben is ott voltak, akárcsak az új 9010 modellben. Az alábbi összesítőkben a Kirin 9010 és a Kirin 9000S eredményei láthatók. A számok alapján a Pura 70 telefonok Kirin 9010 processzora valahol a Snapdragon 8 Gen 1 és a 8 Gen 2 között helyezkedik el teljesítményben.

A korábbi Kirin 9000S-hez képest egyszámjegyű százalékos javulás érzékelhető mind az egy, mind a többmagos mérések során. A Kirin 9010 8 magos CPU kiépítése a következőképen fest: kapunk egy 2,30 GHz-es Taishan Big, három 2,18 GHz-en ketyegő Taishan Mid, és négy 1,55 GHz-es Cortex-A510 magot. A grafikus gyorsítást akárcsak korábban, a Maleoon 910 modul végzi, amely 750 MHz-en ketyeg.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid