Teszten a Samsung Galaxy S6 Edge

2

Friss teszteredmény került napvilágra a Samsung új, hajlított kijelzős csúcsmobiljáról, a Galaxy S6 Edge-ről. A teljesítmény szinte hihetetlen, minden eddigi rekordot megdönthet az újdonság.

A kiszivárgott Antutu képernyőmentésen egy SM-G925W8 kódnevű készülék főbb adatai láthatók. Bár hivatalosan még nincs megerősítve, de ez minden bizonnyal a Galaxy S6 Edge-re utal.

galaxy-s6-edge-antutu

A készüléken Android 5.0.2-es rendszer teljesít szolgálatot, ami sok javítást tartalmaz az alap 5.0-hoz képest. A felület egy megújult TouchWiz lesz a korábbi hírek szerint, ami jóval letisztultabb és egyszerűbb az eddigieknél.

A processzor szerepét a Samsung saját fejlesztésű, 8 magos Exynos 7420-as egysége tölti be, amiben a grafikai feladatokért a Mali-T760 GPU felel. Az új chipset már 14 nm-es gyártástechnológiával készül, szemben a Snapdragon 810-zel, ami még a korábbi 20 nm-es csíkszélességet használja. RAM-ból 3 GB-ot kapunk, ez elsőre nem tűnik kiemelkedőnek, de nagy valószínűséggel DDR4-es egységről van szó, ami sokkal jobb teljesítményt és kisebb fogyasztást jelent a DDR3-hoz képest.

Érdekes kérdés még a kijelző, amiről most kiderült, hogy 5.1 col lesz a pontos képátlója, a felbontás pedig természetesen QHD, azaz 2560×1440 pixel. Mivel az Edge verzióról van szó, így érdemes megemlíteni, hogy mindkét oldalt lehajlik majd a panel, ami megnöveli a felületet, de ezt valószínűleg nem vette figyelembe az Antutu.

Kamerák tekintetében egy 20 és egy 5 megapixeles szenzort kapunk, amik minden bizonnyal kiemelkedő fotózási képességekkel ruházzák fel az új készüléket.

A forrás közzétette a teszt eredményét is, ami egészen elképesztő. A Galaxy S6 Edge 60.978 pontig pörgette az Antutu számlálóját, ami minden eddiginél erősebb készüléket sejtet. Érdemes megnézni az S6 Edge és a Note 4 processzorainak összevetését, amin jól látszik, hogy a legnagyobb előrelépés a 3D-s teljesítmény terén történt.

galaxy-s6-edge-vs-note-4-antutu

A Samsung Galaxy S6 és az S6 Edge bemutatója március 1-jén lesz.

MyDrivers

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid