Tesztkörön járt a Samsung Galaxy A5 (2018)

0

A Samsung Galaxy A széria népszerűsége hozzásegíti a telefoncsaládot az évenkénti megújuláshoz, ami jövőére sem fog elmaradni. A Galaxy A5 2018-as változatát nemrég valaki letesztelte, és több érdekes információt felfedett a készüléket illetően. Például egy még be sem mutatott Exynos lapka dolgozik a belsejében…

A mobil a Geekbench adatbázisában tűnt fel nemrégiben, ami egyébként az egyik legfelkapottabb szintetikus tesztalkalmazás manapság. A listázás értelmében egy Exynos 7885 chipset lesz a telefon lelke, ami azért érdekes, mert a lapkakészlet hivatalosan nem is létezik. Egy 14 nanométeres csíkszélességű megoldásról beszélünk, amelyben két darab Cortex-A73 magot egészítettek ki hat Cortex-A53 maggal. Az elődben olyan processzor dolgozott, amiben mind a nyolc mag A53-as volt.

Korábban a Geekbench oldalán a telefon mint SM-A5300 futott, de a mostani tesztekben az SM-A530F modellszámot viselte. Előzőleg amúgy Qualcomm Snapdragon 660 csippel szerepelt a készülék, ami hasonló egymagos teljesítményt produkált, viszont jobb eredményekkel végzett a többmagos próbatételek során.

A 2018-as modellben sokkal több operatív memória lesz, 4 vagy 6 GB, kiszereléstől függően. Android 7.1.1 Nougat futott a tesztpéldányon, így az is lehet, hogy ezzel a rendszerrel fog a mobil startolni, valamikor jövő év elején.

Egyébként az is lehetséges, hogy többféle hardverre is piacra dobják majd a Galaxy A5 (2018)-at, és régiónként más kiszerelésben lesz kapható.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid