Titokban visszafogta a Samsung a Galaxy S23 mobilok vezeték nélküli töltési sebességét?

0

A Samsung már évek óta kínál vezeték nélküli töltést a legjobb telefonjain, és a Galaxy S23 sorozat sem kivétel. Az új csúcsmodellek ugyanúgy egy 15 W-os megoldást támogatnak papíron, mint a korábbiak, azonban egy nemrég megjelent teszt szerint sokat nőtt a töltési idő, különösen az Ultra változatnál.

A PhoneArena összemérte a Galaxy S23 családot a Galaxy S22 szériával és több iPhone modellel egy vezeték nélküli töltési tesztben. A Samsung telefonok esetében a gyártó saját 15 W-os vezeték nélküli töltőpadját (EP-P2400) használták, míg az iPhone-okhoz az Apple hivatalos 20 W-os töltőjét.

Az eredmények azt mutatják, hogy a Galaxy S23 sorozatnál sokkal lassabb lett a töltés, mint az S22 mobiloknál. Ez különösen látványos a Galaxy S23 Ultra esetében, amely 2 óra és 37 perc alatt töltődik fel vezeték nélkül. Összehasonlításképpen az S22 Ultra 1 óra és 58 perc alatt töltődött fel, annak ellenére, hogy az akkumulátor kapacitása megegyezik.

Mi lehet az oka ennek az eltérésnek? Valószínűleg semmi köze a használt töltőpadhoz, mivel ez a Samsung hivatalos töltője, így a legjobb kompatibilitást kell nyújtania. A teszt készítői úgy vélik, hogy a Samsung a melegedéssel és az akkumulátor degradációjával kapcsolatos aggodalmak miatt fogta vissza a töltési sebességet az új generációnál.

A telefonokon egyébként ki lehet kapcsolni a gyorstöltést a beállításoknál, de a teszt során ez minden készüléken engedélyezve volt.

Forrás, via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid