Több iskolában is betiltották a TikTokot, a diákok felháborodtak

0

A TikTok az egyik leginkább megosztó közösségi alkalmazás napjainkban, hiszen miközben milliárdos felhasználói bázissal rendelkezik, egyre többen fogalmaznak meg aggodalmakat a kínai vállalat működésével és gyakorlataival kapcsolatban. Az USA-ban és az EU-ban is vannak olyan hangok, amelyek szerint be kelleni tiltani a platformot, és néhány amerikai oktatási intézmény nemrég ezt meg is tette, ami rengeteg tanuló felháborodását váltotta ki.

Nem kevesebb, mint 16 amerikai egyetemen blokkolták a TikTokhoz való hozzáférést az intézmények WiFi hálózatain. A tiltások oka az az aggodalom, hogy a TikTok anyavállalata, amely kínai tulajdonban van, adatokat gyűjthet a felhasználók készülékeiről, és átadhatja azokat a kínai kormánynak.

Mindez azt jelenti, hogy azok a diákok, akiknek nincs mobilinternet-hozzáférésük, nem tudják a TikTokot használni az iskolák területén. Emiatt sok tanuló felháborodását fejezte ki, szerintük így elvágják őket az információktól és a hírektől, hiszen sokan a TikTok-videókból tájékozódnak minden nap.

Egyébként nem ez az első tiltás, amivel a TikToknak szembe kell néznie, több államban sem lehet már az alkalmazást használni a kormányzati eszközökön és hálózatokon. Ezeknél súlyosabb szankciók egyelőre nem érték a platformot, de az USA-ban több politikus is az országos tiltás mellett kampányol, és az EU-ban is szóba került ennek a lehetősége, amennyiben a közösségi oldal nem felel meg a legújabb szabályozásoknak.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid