Több korábbi Samsung mobil is megkapja a Galaxy S22 modellek kamerás újításait

0

A Samsung Galaxy S22 széria hozott jó pár újítást kamerás téren, és szerencsére ezek közül nem mindhez szükséges spéci hardver, akadnak szoftveres fejlesztések is, amelyeket frissítés útján korábbi modellek is megkaphatnak.

A korábbi készülékek kamerával kapcsolatos frissítései még ebben a hónapban elindulnak, júniusban pedig várható egy második kör. Az alábbi új funkciókra lehet számítani.

Továbbfejlesztett éjszakai portrék

A Galaxy S22 mobilok a telefotó kamera használatával gyönyörű esti portréképeket tudnak készíteni, és ez a lehetőség hamarosan elérhető lesz a Note 20, az S20 és az S21 szériák mobiljain, a Z Fold 2-n, illetve a Z Fold 3-on.

Auto-framing

Az Auto-framing funkció lényege, hogy a kamera automatikusan belenagyít a képbe, illetve ide-oda mozgatja az épp rögzítendő részt úgy, hogy a személy vagy személyek megfelelően látszódjanak, és lehetőség szerint középen legyenek. A funkció akár 10 embert is figyelembe tud venni, így jól jöhet a csoportos felvételek készítésekor.

Az újítást megkapja a teljes Galaxy S21 széria, beleértve az S21 FE-t is, valamint a Z Fold 2, a Z Fold 3, a Z Flip 4G és 5G mobilok, valamint a Z Flip 3.

Auto-framing videóhívás közben

A funkció ugyanaz, mint amit az előbb leírtunk, de talán videóhívás közben a leginkább hasznos. Ha például leteszed a mobilod egy állványra, vagy csak nekitámasztod valaminek, és ide-oda járkálsz videóhívás alatt, akkor a kamera gyakorlatilag követni fog téged, ameddig ki nem mész a látóteréből.

A készülékek listája ugyanaz, mint az előző pontban.

Továbbfejlesztett effektek videóhívás közben

Ez a harmadik féltől származó alkalmazásokkal működik, és további extra funkciókat tesz lehetővé. Állítható például a hívás háttere vagy a mikrofon működése. A támogatott alkalmazások a következők: Duo, Google Meet, Knox Meeting, Messenger (Meta), Microsoft Teams, WhatsApp, Zoom, BlueJeans, Webex Meetings, KakaoTalk.

  • Első körben frissülnek: Galaxy S21, Z Fold 3, Z Flip 3, S21 FE, S20, Note 20, Z Fold 2, Z Flip 5G/LTE, S20 FE
  • Második körben frissülnek: S10, Note 10, Z Fold, S10 Lite, Note 10 Lite

Jobb kamera minőség a külsős appokban

A Galaxy S22 sorozatban a kamera fejlett feldolgozási funkciói működnek az olyan appoknál is, mint az Instagram, a TikTok és a Snapchat. Ez hamarosan a régebbi modelleken is elérhető lesz.

Támogatott mobilok: Samsung Galaxy S21 széria + S21 FE, Z Flip 3, Z Fold 3.

Via AndroidAuthority, GSMArena, Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid