Több megbízható forrás állítja, hogy kivonul néhány nagy kínai gyártó az európai piacról

0

Nagyon úgy néz ki, hogy az olyan kínai gyártók, mint az Oppo vagy a OnePlus, nem teljesítenek túl jól Európában, és még az is felmerült, hogy kivonulnak egyes helyi piacokról. A vállalatok ezt egyelőre részben vagy teljesen tagadják, de nem lehet véletlen, hogy több megbízható szivárogtató is megerősítette a hírt.

Neves szivárogtatók, akiknek korábban már számos jóslata beigazolódott, nemrég arról számoltak be, hogy az Oppo, a OnePlus, és talán más márkák, amelyek az Oppo alá tartoznak, kilépnek egyes európai piacokról. Egyelőre nem teljes Európáról van szó, első körben az Egyesült Királyság, Németország, Franciaország és Hollandia lehet érintett.

A gyártók gyorsan reagáltak is a hírre, a OnePlus például teljes mértékben cáfolja a kivonulást:

“A OnePlus nem fog kivonulni Európából és az Egyesült Királyságból, és stabilan fenntartja működését a helyi piacokon. A OnePlus továbbra is befektet Európába, és még több innovatív terméket és megoldást kínál majd a felhasználók számára.”

Az Oppo viszont már ködösebben fogalmaz:

“Az EU-ban jelenleg normális üzletmenetet folytatunk.”

A gyártó nem cáfolta egyértelműen a kivonulásról szóló híreket, tehát számítani lehet arra, hogy csökkentik a jelenlétüket Európában.

A kivonulás híre mindenképpen gyengeséget sugároz, és csökkenti a felhasználók bizalmát, illetve vásárlókedvét, tehát még ha vannak is ilyen terveik a gyártóknak, nem fogják azokat idő előtt megerősíteni. A pletykák jó eséllyel nem alaptalanok, hiszen megbízható forrásokból származnak, de hogy mely márkák pontosan mikor, és mely piacokról fognak kivonulni, azt egyelőre nem lehet tudni.

Források: Max Jambor, Snoopytech, via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid