Több méterről is működik a lézeres telefontöltő

0

Kifejlesztettek egy új vezetéknélküli töltési megoldást, amelyhez nem szükséges, hogy közel legyen egymáshoz a töltő és a készülék, akár több méretes távolságból is működik a dolog.

A Washingtoni Egyetem mérnökei mutattak be egy új technológiát, amit egy amerikai tudományos lapban publikáltak. A töltés láthatatlan lézersugárral működik, és így akár a szoba másik felében lévő készülék is tölthető távolról, ráadásul olyan sebességgel, mint amit a hagyományos USB-s megoldások tudnak.

Using a laser to wirelessly charge a smartphone safely across a room

Engineers at the University of Washington have developed a method to safely charge a smartphone wirelessly — using a laser. Read more: http://www.washington.edu/news/2018/02/20/using-a-laser-to-wirelessly-charge-a-smartphone-safely-across-a-room/

Közzétette: University of Washington News – 2018. február 20.

A kutatók egy vékony energiacellát helyeztek a mobil hátoldalára, és ezen keresztül veszi a töltést a készülék. Nyilván ez még csak prototípus, de később ezt beépíthetik majd a telefonokba. A publikációban szó esett arról is, hogy teljesen biztonságos ez a megoldás, ugyanis megszakad a töltés, ha valaki például belesétál a sugárba.

Forrás: University of Washington News

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid