Hasznos funkció érkezik az Androidba

0

A legújabb verzió már tartalmazza az újítást, amivel készülékünk nem csak a Wifi hálózatok jelerősségét, hanem a sebességét is képes majd megmutatni nekünk még a csatlakozás előtt.

Nyílt hálózatok használata esetén sok fejfájástól kímélhet meg minket az Android 8.1-ben debütált funkció. Aki próbált már nyilvános Wifi hálózatok között válogatni, az tudja, hogy sokszor a jó jelerősség nem párosul megfelelő sebességgel. Hiszen attól még, hogy a jelerősség megfelelő, elképzelhető, hogy sokan használják az adott hálózatot, vagy épp letöltenek rajta, és emiatt nagyon kicsi lesz a szabad sávszélesség.

A Google dokumentációja szerint egy skálán láthatjuk majd, hogy melyik hálózaton mekkora sebességre számíthatunk, így könnyebb lesz választani. Nem pontos sebességet ír ki a mobil, hanem az alábbi négy jelölés egyikét:

  • Lassú: E-mailek és szöveges üzenetek küldésére és fogadására alkalmas. A képek lassan jelennek meg.
  • Rendben: Weboldalak böngészésére, közösségi oldalak használatára és zene vagy SD-videók streamelésére alkalmas.
  • Gyors: A legtöbb HD-videó streamelésére, valamint videohívások kezdeményezésére alkalmas.
  • Nagyon gyors: Kiváló minőségű videók streamelésére alkalmas.

Ha esetleg valaki nem szeretné majd ezt látni, akkor ki is kapcsolhatja a beállításokban. A funkció természetesen csak a nyilvános hálózatokon működik majd, hiszen a jelszóval védettekhez továbbra sem képes hozzáférni.

Forrás: Google

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid