Így működik a Galaxy S9 állítható apertúrájú kamerája

0

A Samsung Galaxy S9 hátlapi kamerájának egyik fontos funkciója az állítható apertúra, nézzük, mit is jelent ez pontosan, és hogyan működik!

A Dual Aperture technológia kétségkívül a Galaxy S9 széria egyik legnagyobb újítása. Egy csak Kínában kapható Samsung kagylótelefont (SM-W2018) leszámítva egyik másik mobilban sincs még ilyen megoldás. Ez egyébként annyit takar, hogy állítható a rekeszérték, mégpedig f/1.5 és f/2.4 között (ez a két érték választható).

Az f/1.5-ös rekesz már önmagában is rekord az okostelefonok között, hiszen az LG V30 és a Huawei Mate 10 Pro bír f/1.6-os kamerával, az S7 és S8 modellek apertúrája pedig f/1.7. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Galaxy S9 kamerája több fény beengedésére képes, így gyenge fényviszonyok között elméletileg jobb képeket készít.

Jó fényviszonyoknál viszont fölösleges, sőt, inkább hátrányos a széles rekesz, ezért van egy másik beállítási lehetőség. Az f/2.4-es opcióval élesebb, szebb fotókat lőhetünk, ha sok a fény.

A működési elv egyébként kicsit hasonlít az emberi szemre, ahol összeszűkül vagy kitágul a pupilla a fényviszonyoktól függően. Az S9 kamerájánál persze csak két állítási lehetőség van, de ez így is nagyon hasznos, hiszen az összes többi mobil fix apertúrájú.

A másik nagy kamerás újítás a 960 fps-es lassítás, erről itt írtunk bővebben.

Napidroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid