Lyukas lehet a következő LG csúcsmobil kijelzője

0

Az idei év legfontosabb okostelefonos trendje a minél kisebb kijelző menti káva lesz, sőt, a gyártók igyekeznek megszüntetni minden keretet a megjelenítő körül. A Sharp által elindított, a Xiaomi által népszerűvé tett, és a Samsung által továbbfejlesztett divat nem hagyta hidegen az LG mérnökeit sem. Egy nemrégiben napvilágra került szabadalmi tervezet alapján az LG Display saját keret nélküli képernyőn dolgozik, mégpedig egy olyan panelen, ami beborítja a teljes előlapot. 

A lekerekített szélek nem különösebben lephetnek meg minket, ami inkább érdekes, az a gyártó megoldása a “hová rakjuk az előlapi kamerát és az érzékelőket” dilemmára. A panelről teljesen hiányzik a felső keret, helyette lesz egy lyuk a képernyő tetején, ahova az előlapi hangszóró, a kamera és a többi fontos, valamint kihagyhatatlan hardverelem kerül. Ami azt illeti, itt most parázs vitákba mehetnénk, hogy ez a megoldás mennyiben jobb, mint az Apple által csúcsra járatott “félsziget” koncepció. Persze ne kíméljetek senkit, a hozzászólások szekció azért van, hogy elmondjátok a véleményeket. :)

Sajnálatos módon a szabadalmi dokumentum nem említi, hogy mely modellekbe kerülhet az új kijelző megoldás, és az sem derül ki, hogy milyen dimenziókkal fog rendelkezni a fejlesztés. Nem kizárt, hogy a panel a soron következő csúcsmobilban, az LG G7-ben teljesít majd szolgálatot – már ha ez lesz a neve -, de érdemes nem megfeledkezni arról, hogy a dél-koreai gyártó több partnernek is továbbadja az általa készített hardverelemeket, így még az is lehet, hogy teljesen más márkák égisze alatt debütál a képernyő.

Az ábrák és a leírások alapján már egy “konyhakész” megjelenítő koncepcióról van szó, tehát az itt látható megoldás nem a távoli jövő zöngéje, hanem hamarosan belekerülhet bizonyos okostelefonokba. Könnyen lehet, hogy ezek egyike az LG következő csúcsmobilja lesz, de ha más gyártók telefonjaiban bukkan fel sem fogunk különösebben megilletődni.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid