Több, mint 100 millió telefont értékesítene idén a Xiaomi

0

Bár a kínai mobilpiac némi csökkenést mutatott tavaly, nem minden gyártó jött ki rosszul belőle, hiszen a Xiaomi remek évet zárt, és az előrejelzések szerint idén ezt is felülmúlhatják majd.

A tavalyi évben több kínai gyártó is is gyengébben szerepelt a vártnál, pl. az Oppo és a Vivo két számjegyű csökkenést könyvelt el az eladott készülékek mennyiségben, ám a Xiaomi korrektül teljesített, és több, mint 90 millió okostelefont szállítottak ki.

Idén eddig az első negyedévben havi 10 millió felett teljesítettek, így év végére akár a 120-150 millió is meglehetne papíron, ám azért ennél óvatosabbak a becslések. Nagyjából 100 millió eladott mobilra tippelnek, hiszen bizonyára lesznek majd gyengébb hónapok is.

Viszonyításképpen a világ harmadik legnagyobb gyártója, a Huawei tavaly 150 millió telefont adott el, ebből 90 milliót Kínában. Ők egyébként önbizalomtól duzzadnak, mivel a legújabb P20-as szériájuknak nagyon jó a visszhangja, és idén szeretnék elérni a 200 milliós határt, ami azért nem lesz egyszerű.

Forrás: Gsmarena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid