Megszűnik az egyik alap funkció a Facebook Messengerben

0

Biztosan akadnak néhányan, akik alapértelmezett üzenetküldő alkalmazás gyanánt a Facebook Messengert használják Android rendszert futtató okostelefonjukon vagy táblagépükön. Nekik most sajnos rossz hírekkel kell hogy szolgáljunk, hamarosan kénytelenek lesznek más applikációt választani erre a célra, megszűnik ugyanis az SMS-támogatás.

Szeptember 28-tól megszűnik a Facebook Messenger azon funkciója, amely lehetővé teszi SMS-ek küldését és fogadását az alkalmazáson belül. Aki ezt követően frissíti az appot, az elveszíti a hozzáférést ehhez a lehetőséghez.

Mindezt a GSMArenás kollégák szúrták ki a Facebook Súgóközpontjában. Az SMS-ek küldésének és fogadásának lehetőségét még 2016-ban integrálták a Messengerbe, ami Android rendszert futtató készülékek esetében akár alapértelmezett módja is lehetett a szöveges üzenetekkel való kommunikációnak.

Rendkívül kényelmes és hasznos volt ez az opció, hiszen így minden üzenetekkel kapcsolatos dolgot egyetlen felületen keresztül tudtuk intézni. A Meta hivatalos javaslata az, hogy aki eddig alapértelmezett SMS applikáció gyanánt használta a Messengert, válasszon a célra egy másik alkalmazást a már említett dátumig.

Amennyiben valaki ezt elmulasztja megtenni, az SMS-ek automatikusan az okostelefon alapértelmezett üzenetküldő appjába, jelen esetben az Üzenetek alkalmazásba fognak érkezni a szeptember 28-án esedékes frissítés után.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid