Tölthető a szupertitkos és biztonságos Tor böngésző Androidra

0

Felkerült a bizonyos körökben igen népszerű Tor böngésző hivatalos verziója a Play Áruházba, igaz, még csak alfa verzióban.

A Tor (The Onion Router, vagyis hagyma elosztó) rendszer lényege, hogy több szinten is titkosítva van, így teljesen anonim internethasználatot tesz lehetővé, illetve a segítségével el lehet érni a cenzúrázott internetes tartalmakat is. A működéséről itt olvashatsz bővebben, jelen cikk témája azonban nem ez, hanem a hivatalos Tor böngésző, ami most Androidra is megjelent.

Felkerült tehát a Play Áruházba a Thor böngésző, ám egyelőre alfa verzióban, tehát lehetnek még benne hibák, hiányosság. Fontos továbbá kiemelni, hogy a browser önmagában nem alkalmas arra, hogy a Tor hálózatra kapcsolódjunk, ehhez le kell tölteni az Orbot proxy appot is.

Van egyébként nem hivatalos Tor böngésző is, ez teljes mértékben stabil, de ehhez is kell az említett proxy alkalmazás. Az egész rendszert felügyelő szervezet azonban ígéretet arra, hogy a most megjelent hivatalos browserbe be fogják építeni az Orbot funkcióit, így ez később önállóan is alkalmas lesz arra, hogy a szupertitkos Tor hálózatra csatlakozzunk vele.

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid