10 legtöbbet eladott mobil 2014 elején

4

Ha a legtöbbet eladott mobilokról van szó akkor egyértelműen Apple és Samsung készülékeket várunk, de van azért meglepetés is a listában.

Most a 2014 februári top 10-es listát szeretnénk bemutatni, mivel ezen elég jól látszik, hogy mely készülékeket is veszik jelenleg az emberek. Nem meglepő módon a 10-ből 8 helyet a Samsung és az Apple foglal el. Az első két helyen szerepel az iPhone 5S és 5C, amiket csak a Samsung két csúcskészüléke tud megszorítani, azaz a 3. és 4. helyen lévő Galaxy S4 és Note 3. Jó helyen szerepelnek még az előző generációs csúcsmodellek is, de ennél sokkal érdekesebb az a két készülék, ami nem ezektől a gyártóktól kerül ki.

counterpoint-top-10-smartphones-feb-2014

Két Xiaomi mobilnak sikerült felverekednie magát a listára, ami nagyon szép teljesítmény a kínai gyártótól, főleg úgy, hogy csak pár éve, 2010-ben indultak. A legsikeresebb készülékük a 7. helyen lévő Hongmi (Redrice), ami 2013 nyarán indult útnak. A mobil sikere annak köszönhető, hogy nagyon kedvező áron kínál viszonylag erős hardvert. A 4.7 colos kijelző mellé kapunk egy négymagos 1.5GHz-es MTK processzort, ami a PowerVR SGX544-es GPU-val kiegészülve szinte bármilyen feladatra alkalmas lehet.

redrice

Felkerült még a lista 10. helyére a Xiaomi MI3, ami a gyártó jelenlegi csúcskészüléke. Ez 5 colos Full HD kijelzővel rendelkezik, és a nagysikerű Snapdragon 800-as chipset hajtja 2GB RAM társaságában. Ezeken kívül érdemes még kiemelni a 13 megapixeles Sony Exmore RCMOS kamerát, amivel igazán szép képeket készíthetünk.

xiaomi-mi3

AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid