TOP 5 újítás az Android 13-ban

0

A napokban hivatalosan is útjára indult az Android 13 kész, stabil kiadása, ami már tölthető a Pixel telefonokra, és hamarosan más készülékek esetében is megkezdődhetnek a frissítések. Addig is nézzük meg az új rendszert működés közben, és vegyük sorra a legfontosabb újításokat!

Az ismert techvideós, MKBHD összeszedte az Android 13 TOP 5 újítását, és ezeket meg is mutatja egy viszonylag rövid videóban (a lényegi rész 2:10 körül kezdődik). Ha esetleg nem tudsz jól angolul, akkor alább leírjuk, hogy mikről van szó.

A videóban az alábbi újítások kerülnek említésre és bemutatásra:

  • Teljesen megújult a vágólap: egy külön felületen meg tudjuk nézni, hogy mit másoltunk ki, és akár szerkeszteni is tudjuk a vágólap tartalmát, legyen az szöveg vagy kép. Ha pedig valami érzékenyebb adatot másolunk a vágólapra (pl. jelszó), akkor az egy óra után automatikusan törlésre kerül, hogy ne férhessenek hozzá az appok.
  • Biztonsági újítások: ha meg akarsz osztani egy képet vagy videót, akkor az adott app már nem fog hozzáférést kapni az összes médiafájlhoz, csak azokhoz, amiket kiválasztasz. Az alkalmazások továbbá már nem küldhetnek értesítéseket, csak ha erre külön engedélyt kapnak, így kevesebb lesz a kéretlen jelzés.
  • Audio újítások: Az Android 13 már támogatja a Bluetooth LE Audio és a Spatial Audio szabványokat, vagyis a támogatott fülesekkel jobb lesz a hangminőség, és kisebb a késleltetés, illetve a fogyasztás.
  • Alkalmazásonként külön állítható nyelv: apró, de annál hasznosabb újítás, ami sokféle speciális helyzetben jöhet jól.
  • Kinézet: alapvetően ugyanazt a Material You dizájnt kapjuk, ami az Android 12-vel bemutatkozott, de azért csiszolgattak rajta. Például sokkal többféle színsémából lehet választani, amelyek az adott háttérképhez igazodnak, megújult a médialejátszó widget, alulra került a beállítások gyorsgombja, stb.

Ez persze még messze nem minden, ha bővebben is érdekel, hogy mik változtak az Android 13-ban, akkor az alábbi, részletesebb videót is érdemes megnézned:

Neked hogy tetszik az Android 13 az eddigiek alapján?

Források: MKBHD, 9to5Google

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid