A Google törölte az AnTuTu benchmarkot a Play Áruházból

0

Az AnTuTu az egyik, ha nem a legnépszerűbb benchmark alkalmazás, amely próbára teszi az okostelefonok teljesítményét, és össze is hasonlítja azokat egymással, illetve rangsorolja őket. Az elmúlt években afféle iránymutató, hivatkozási alap lett az applikációból, amit nem csak a hétköznapi felhasználók, de a tech média is előszeretettel használ. A minap azonban váratlanul törölték az alkalmazást a Google Play Áruházból.

Nem csupán a szintetikus tesztet, de a fejlesztő összes alkalmazását eltávolították a Play Áruházból, szóval hiába keresnéd az AnTuTu 3DBench, az AnTuTu Benchmark és az AiTuTu appokat, mindegyik eltűnt az androidos alkalmazásboltból, miközben az Apple AppStore-ban továbbra is elérhetők. Bár a Google eddig nem indokolta meg hivatalosan, hogy mi volt az eltávolítás oka, a legtöbben azt gyanítják, hogy a fejlesztő és a Cheetah Mobile közötti kapcsolat lehet a magyarázat a keresőóriás döntésére. Mostanában több a Cheetah Mobile-hoz köthető appot töröltek a Google Play kínálatából. Az indok lényegében az a magatartás, amit a vádak szerint az említett cég képvisel, ugyanis előszeretettel vásárolnak fel alkalmazásokat és más fejlesztéseket, amelyeket aztán adathalász és egyéb tisztességtelen célokra használnak.

iOS-re még mindig elérhető

Az eseményekre válaszul az AnTuTu vezérigazgatója, Zhao Chen e-mailen közölte a fontosabb partnerekkel, hogy a csapatuk régebb óta tevékenykedik, mint a Cheetah Mobile, és az csupán egyike a részvényeseknek. Sosem volt beleszólásuk az AnTuTu ügyeibe, és az AnTuTu alkalmazások sosem vettek részt a Cheetah Mobile további appjainak, szolgáltatásainak népszerűsítésében. A fejlesztők vezetője szerint a félreértés onnan ered, hogy az AnTuTu adatkezelési útmutatója egy Cheetah Mobile címre mutat a cmcm.com oldalon.

Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a Cheetah Mobile elnöke tagja az AnTuTu igazgatótanácsának, de ez állítólag csupán a befektető kérése miatt van így, és nincs befolyása az AnTuTu tevékenységére, szerepe mindössze formális. Az AnTuTu és Google állítólag jelenleg is tárgyalásokat folytat, hogy megoldást találjanak a kényes helyzetre. Ha valakinek feltétlenül szüksége van az alkalmazásra, akkor felmehet az AnTuTu hivatalos weboldalára, vagy használhatja az alábbi közvetlen linkeket az APK fájlokhoz:

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid