A Samsung már készíti a vezetéknélküli töltés továbbfejlesztett változatát

0

Manapság már nem újdonság, hogy egy telefont, táblagépet vagy okosórát lehet a hagyományos töltéstől eltérően vezeték nélkül is tölteni. Sok gyártó kínál ehhez szükséges töltőpadot, de ezek egyszerre csak 1 eszköz töltésére alkalmasak, valamint a töltési idő is több a vezetékes megoldáshoz képest. A Samsung által benyújtott új szabadalom szerint egy olyan eszközön dolgoznak, ami nagy mértékben javíthat a technológia hátrányain.

A dél-koreai gyártó olyan vezeték nélküli töltőt készítene, amelyen egyszerre két eszköz töltését tenné lehetővé, így elkerülve a sok kábel használatát. Az új töltőpad képes lesz mágneses indukcióval és mágneses rezonanciával is tölteni, attól függően, hogy a ráhelyezett eszköz melyiket támogatja. Valamint a Qi szabványnak is megfelel, ezáltal a töltési sebesség is nagy mértékben javulna.

Mágneses indukció

A működése egyszerűnek mondható, ugyanis az asztali egységben és a telefonban is van egy tekercs, az első tekercsbe érkezik az áram, így mágneses tér jön létre, amely áramot indukál a második tekercsbe, és így képes tölteni az akkumulátort. Ennek a módszernek a hátránya, hogy nagyon közel kell lennie a két készüléknek egymáshoz és elengedhetetlen a pontos illeszkedés, különben nem jön létre a megfelelő erősségű áramátvitel.

Mágneses rezonancia

Ez a megoldás is azonos elven működik, de már jóval fejlettebb, ugyanis itt már nem szükséges pontosan illeszteni az eszközöket és nagyobb távolságról is képes tölteni a készüléket, persze nem méterekről van szó, hanem csak pár centiméterről. Ez is nagy előrelépés, ugyanis így már akár egy asztal alatt elhelyezett berendezés is képes tölteni eszközeinket.

források: PhoneArena, SamMobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid