A Google Pixel 2 leszerepelt a strapateszten

0

Miután alaposan próba alá vetette az LG V30-at, Zack Nelson úgy határozott, hogy meggyötri a HTC boszorkánykonyháján készült Pixel 2 készüléket, ami a Google idei referenciamobiljainak egyike. A szóban forgó telefon bizonyos téren hozta az elvárhatót, de számos tekintetben csúnyán leszerepelt a JerryRigEverything csatornán.

Az öt hüvelykes kijelzővel rendelkező okostelefont a tajvani HTC mérnökei tervezték, és annak dolgozói gyártották le, ám nagyon úgy fest, hogy nem végeztek minden szempontból körültekintő munkát. De ne szaladjunk ennyire előre, lássuk az említett megjelenítő mit is bír! A Gorilla Glass 5 által oltalmazott kijelző pontosan úgy teljesít, ahogyan más hasonló védelemmel ellátott képernyők, a Mohs által alkotott skála hatodik, illetve hetedik szintjének megfelelő csikarás után kezdenek el látszani a karcok. Az előlapi kamerát ugyanez az üveg védi, így a képrögzítő apparátus miatt sem kell aggódni.

A hangszórókat fémrács védi, ami egy határozott előrelépés az előd fémszerű anyagához képest, szóval a keksz ezúttal is jár a Google, avagy a HTC mérnökeinek. A képzeletbeli édességet azonban akár vissza is vehetjük, ugyanis a készülék fémből készült burkolata és hátlapja már nem annyira bírja sem a karcokat, sem a gyűrődést úgy általában. A készülék vízzel szembeni ellenállását biztosító “prémium hibrid bevonat” igen könnyen megadja magát Zack pengéjének.

A Google oldalán ráadásul még azt is említik, hogy a farmer, valamint bőr ruhadarabok akár be is foghatják ezt a bevonatot, ami elejtés után le is pattoghat. Ha netán Pixel 2 telefont tervezel vásárolni, tényleg érdemes megfontolni a mobil tokban való tárolását. A másik fekete pont az ujjlenyomat-olvasó miatt illeti a gyártót, a legtöbb biometrikus szenzor Zack karctesztjei után működőképes marad, de ez a modul sajnos nem. Persze mondhatnánk: ki az aki késsel kapargatja az ujjlenyomat-olvasót…

A hajlítás teszt az, ahol totálisan leszerepel a készülék. A mobil nem csak simán elhajlik, de a keret megtörik, pontosan ott, ahol az antennavételt elősegítő műanyag rész található.

Ha megnézitek a videót, láthatjátok, hogy Zack nem rejti véka alá a véleményét a telefonnal kapcsolatban, mi ugyan nem szeretnénk állást foglalni, viszont mindenképpen javasoljuk a tokok használatát, mint ahogyan fentebb is említettük. A Google Pixel 2 XL szerencsére teljesen eltérő felépítéssel rendelkezik, mint kisebb testvére, így vélhetően teljesen más eredménnyel fog zárulni a strapatesztje is, amit már alig várunk.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid