További elbocsátásokra készülhet a Meta

0

A jelenlegi gazdasági recesszió érzékenyen érintette a legnagyobb technológiai vállalatokat is, amelyek közül szinte mindegyik elbocsátásokkal próbált javítani helyzetén. A Meta, a Google, a Microsoft és az Amazon is több ezer embert rúgott ki az elmúlt hónapokban, és nagyon úgy néz ki, hogy ez a tendencia a jövőben folytatódni fog. A Facebook, az Instagram és a WhatsApp anyavállalata, a Meta a hírek szerint újabb leépítésre készül, mivel a korábbi nem volt elegendő a költségek kellő szintű csökkentéséhez.   

A legfrissebb értesülések a Financial Times-tól származnak, ahol úgy tudják, hogy a Meta további létszámleépítésre készül. Az elbocsátások állítólag részét képezik Mark Zuckerberg azon tervének, amellyel a cégvezető a hatékonyságot szeretné növelni, miközben egyúttal visszafogja a költségeket. Több belsős csapat költségvetésének véglegesítését is elhalasztották, feltehetően az újabb elbocsátásokig. Mivel a létszámmal és a költségvetéssel kapcsolatos kérdéseket nem tisztázták, az alkalmazottak körében óriási bizonytalanság és zavar uralkodik – állítják a források.

A Meta munkatársai már egy ideje küszködnek a rájuk bízott feladatokkal, mivel a vezetők képtelenek tisztességesen ütemezni a munkaterveket. Még a legfontosabb projektek esetében is állandó késés tapasztalható, a fontos döntéseket, amiket eddig pár nap leforgása alatt meghoztak, mostanában hetekig is elhalasztják. A cég teljes dolgozói állományára a demotiváltság jellemző, ami ekkora bizonytalanságban és túlhajtottságban abszolút érthető.

A Meta novemberben 11 000 munkahelyet szüntetett meg, ami a teljes munkavállalói létszám 13 százalékát jelentette, de ezzel még a hírek szerint nincs vége, hamarosan újabb leépítések várhatóak. Azt egyelőre nem tudni, hogy az elbocsátások következő köre létszám és költségvetés szempontjából milyen mértékű lesz, a dolgozók tűkön ülve várják a fejleményeket. Az Android Police csapata megkereste a Metát az üggyel kapcsolatban, de eddig még nem kaptak hivatalos választ a cégóriástól.

Forrás: AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid